Belediye'den, ekmek bayilerine hijyen eğitimi

Türkiye´nin üçüncü büyük ekmek üretim tesisi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek Sanayi Anonim Şirketi (BESAŞ), çalışanlarına ve bünyesinde faaliyet gösteren 150 satış noktasının temsilcisine hijyen eğitimi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin ortaklaşa düzenlediği protokol kapsamında düzenlenen eğitim programı, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleşti. BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan, Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammet Nuri Örs ve Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü Gıda-Yem Şube Müdürü Erdal Kuzucu´nun da hazır bulunduğu eğitim programına, BESAŞ çalışanları ile 150 market tipi satış noktasının temsilcileri katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´nde görevli Gıda Kontrolörü Mürvet Öztürk tarafından verilen eğitimde, Resmi Gazetede yayınlanarak 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren ´Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği´yle ilgili bilgiler de katılımcılara aktarıldı. Eğitim programının sonunda, tüm katılanlar için 10 sorudan oluşan hijyen sertifika testi yapıldı.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan, Türkiye´de tüm sektörlerde olduğu gibi gıda sektöründe de büyük aşama kaydedildiğini, müşterilerin artık hijyene odaklandığını, BESAŞ olarak çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdıklarını söyledi. Türkiye´de bakkal esnafına bayilik veren çok fazla halk ekmek olmadığını, BESAŞ yönetiminin küçük esnafı desteklemek amacıyla böyle bir uygulamayı hayata geçirdiğini belirten Aydoğan, yeni gıda kodeksinin gelecekte daha sağlıklı toplum oluşması adına büyük gelişme olduğunu kaydetti.

Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammet Nuri Örs de konuşmasında, bakkal ve marketlere önem vererek bilinçlenmelerine neden olan BESAŞ yönetimine teşekkürlerini iletti. Eğitim programı sonunda; Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü Gıda-Yem Şube Müdürü Erdal Kuzucu ve Gıda Kontrolörü Mürvet Öztürk´e, BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan tarafından hediyeleri takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber