Şehit astsubayın İzmir'deki evinden birlik mesajı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü üyeleri tarafından menfeze koyulmuş uzaktan kumandalı patlayacının infilak etmesi sonucu şehit olan Mardinli Astsubay Çavuş Selman Aksu'nun İzmir'deki evinden birlik mesajları yükseldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konak ilçesi Kadifekale semtindeki eve ateş düştü. Askeri yetkililer tarafından Aksu'nun şehit olduğu haberinin verilmesinin ardından, aslen Midyatlı olan şehidin baba evinden Kürtçe ağıtlar yükseldi. Şehidin annesi Şirin Aksu, babası Hayrettin Aksu ve kardeşleri, eve gelen komutanlar teselli edilmeye çalıştı. Sağlık ekipleri de hazır tutuldu. Selman Aksu'nun İzmir'deki baba evinden birlik ve bütünlük mesajları yükseldi. Aile dostlarından Cengiz Sonbur, "Devlet yetkililerimizden tek istediğimiz, doğunun batının çocuğu ölmesin. Farkındaysanız ölenlerin kimliğine bakın, hep doğulular. Biz de kendimiz Mardinliyiz. Tek istediğimiz, bu kanın akıtılmaması. Ne yapılacaksa dağdakiyle, valiyle, Başbakan'ıyla herkes elini taşın altına koyacaktır. İç savaş diyorlar ama bu müslümanların, kardeşin kardeşi öldürmesidir. Ne askerimiz ölsün ne de diğer müslümanlar. Müslüman kanı bu kadar ucuz değil. Birbirimize saygı duyalım." diye konuştu. Taziyelerin kabul edildiği şehit evine Türk bayrağı asılmaması ise dikkat çekti.

Selman Aksu'nun bekar olduğu ve bir hafta önce izne geldiği, Diyarbakır'ın ilk görev yeri olduğu öğrenildi. Acı haberi olduktan sonra duygularını ifade eden baba Aksu, "Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Yaklaşık bir sene önce mezun olup Lice'de göreve başladı." dedi. En son iki gün önce oğluyla telefonla konuştuğunu anlatan Aksu, "İşinin iyi olduğunu, dışarı çıkmadığını söyledi. Biz de memnun olduk." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber