Diyarbakır'da 20 uyuşturucu tarlasına operasyon

Diyarbakır polisi, şehir merkezinde bulunan Hevsel Bahçeleri'nde kenevir yetiştiren zehir tacirlerine, hava sıcaklığının 45 derecenin üzerinde olduğu öğle vaktinde hava destekli operasyon düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadan ve havadan yüzlerce polisin katılımıyla yapılan operasyonda, kenevir ekili 20 tarladaki uyuşturucu imha edildi.

Diyarbakır'da esrar üretildiği tespit edilen Sur ilçesindeki Hevsel Bahçeleri'ne helikopter destekli geniş bir operasyon yapıldı. Dicle Nehri'nin, içinden geçtiği bölgeye giren polis, belirli noktalarda güvenliği sağladıktan sonra kenevir ekili tarlalara girdi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı operasyon aksiyon film sahnelerini aratmadı. Helikopter desteğinde yapılan operasyonda, çevreden görülmemesi için ardiye şeklinde getirilen kenevir tarlalarına girildi. Hasadına sayılı günler kalan kenevir bitkileri, yetiştirildiği tarlada tek tek toplanarak ateşe verildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, polis sorumluluk bölgesinde yasa dışı olarak ekilen kenevir bitkilerinin, esrar maddesine dönüştürülmeden kaynağında mücadele ilkesi doğrultusunda çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Polis sorumluluk bölgemizde Hevsel Bahçeleri'nin üniversite tarafında ve Dicle Nehri'nin kenarlarında, Havacılık Şube Müdürlüğü'ne ait polis helikopteri marifeti ile yapılan kontrollerde, bir çok alana kenevir ekimi yapıldığı tespit edilmiş ve operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonda 20 ayrı kenevir ekili alanda, 12 bin metrekarelik bölümde 111 bin 254 kök kenevir bitkisi tespit edilerek, yerinde yakılmak suretiyle imha edilmiştir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber