Vali Yılmaz, yol çalışmalarını ve tünel inşaatlarını denetledi

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, 8 Ağustos Mahallesinde bulunan ikinci tüp tünelin delme çalışmalarını inceledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz yıllarda faaliyete giren 8 Ağustos tüneli gelişli ve gidişli olarak kullanılıyordu. Yapılan yaklaşık 65 milyon TL tutarındaki ihale ile ikinci tüneli delme işlemleri başladı. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, tünel delme çalışmalarını sürdüren işçileri ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı.

Dideban Dağı altında delinen ikinci tüp tünel de 115 metre mesafe kat edildiğini belirten Vali Yılmaz, ?Birincisini iki sene önce hizmete açtığımız 8 Ağustos tünelinin ikinci tüp inşaatında bulunuyoruz. Bu tünelimiz Haziran ayında başladı, 2013 Haziranında tünelin kazı işi bitmiş olacaktır. Yıl sonuna doğruda tünelimiz öbür tünel gibi hizmete girmiş olacak. Tünelin uzunluğu yaklaşık 2 bin metre, yol genişliği 8 metre, yüksekliği ise 5,5 metre olacak. Bu tünelin diğer ucunu Baykan istikametine bağlayan bir viyadükümüz var. Bunun yüksekliği ise yaklaşık 300 metredir. Yapılacak olan tünelle birlikte ikici bir viyadük ise tam anlamıyla 2014 yılında hizmete girmiş olacak. Böylelikle 2014 yılında itibaren Bitlis geçişi iki tüp olarak kolay bir şekilde sağlanacak? diye konuştu.

Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan yol yapım çalışmalarını da gezen Vali Yılmaz, ?Delikli taş mevki denilen bu yolda geçişimiz çok zor sağlanıyordu. Hem eğim açısında hem de yolun virajlı ve darlığı açısından sıkıntılı bir yer olduğundan yeni bir tünel inşaatına başladık. Bu tünelimiz iki kademeli tüneldir. Birinci tünelimiz 369 metre ikinci tünelimiz ise yaklaşık 420 metre civarında olacak. Tünel inşaatına bu sene başlanmış oldu, önümüzdeki sene hizmete girmiş olacak. Tünellerimizin giriş ve çıkışında köprüler ve bağlantı yollarımız var. Bunlarda tamamlandıktan sonra sürücülerin korkulu rüyası olan Delikli taş mevkii rahatlıkla geçilmiş olacaktır. Bilindiği gibi burada kış ayları çok sert geçiyor. Bu nedenle geçen yıl bizi en çok yoran yerde bu mevkii oldu. Eski yolumuzda yüzde 8'lik bir eğim vardı ancak yeni yolumuzda yüzde 4'lük bir eğimle geçiş sağlayacağız. Öte yandan Baykan ilçesi istikametinde asfaltlama işimiz bitmiş olacak. Yapılan çift duble yolumuzun güzergah değişimi nedeniyle yeni viyadükler ve köprüler yapılıyor? şeklinde konuştu.

Vali Nurettin Yılmaz, 20 sene önce bu yoldan geçtiğini ve o zamanki şartların çok daha ağır olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti. ?Benim geçtiğim dönemlerde yollarda çok sıkıntılıydı. Hem dar hem de virajlıydı. Bu yollarımızı bugün ki standarda ulaştırmak için bugüne kadar 4 tünel inşa edildi. İnşaatı devam edenlerle beraber 6 tüneli bulacak. Yol üzerinde 20'den fazlada köprüler yapılıyor. Yani Baykan'dan çıkan bir araç fazla sıkıntıya girmeden Bitlis'e ulaşmış olacak? dedi.

MUTKİ YOLUNDA DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, ''Mutki'de son dönemlerde güzel çalışmalar yapılmıştır. Bu bölgede yapılan en önemli çalışmalardan biri yol çalışmalarıdır. Mutki yolunda 13 kilometrelik yol çalışması tamamlanmak üzere. Yolun geri kalan 6 kilometrelik kısmında çalışmalarımız devam ediyor? dedi.

Yılmaz, ?Mutki-Kavakbaşı karayolunun 10 kilometrelik kısmı da tamamlanma aşamasındadır. Altyapıları tamamlandıktan sonra yol asfaltlanacak. Yolun kalan 10 kilometrelik bölümde de çalışma yürütülecek. Ayrıca Mutki'ye giriş yolu sorunlu olduğu için ilçe merkezine girişte yeni bir köprü yapıldı. Bu köprü üzerinden ilçe merkezine giriş bu yoldan sağlanacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber