30 milyon lira tutarında uyuşturucu ele geçirildi

Hatay'da piyasa değeri 30 milyon lira olan uyuşturucu ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kendi sorumluluk sahasındaki Amanos Dağları'nda uyuşturucu madde imal ve ticaretiyle mücadele kapsamında 180 kişilik bir ekiple operasyon gerçekleştirdi. Alınan duyumların değerlendirilmesi neticesinde Amanoslardaki sarp ve sıkı ormanlarla kaplı alanda damlama sulama yapılarak yetiştirilen 850 bin kök hint keneviri ve yaklaşık 600 kilo kubar esrar maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen hint keneviri ve kubar esrar maddelerinden yaklaşık 21 ton toz esrar üretilebileceği ve bununda ekonomik değerinin 30 milyon liraya yakın olduğu değerlendirildi.

Amanos Dağları'nda icra edilen operasyona 4 cobra zırhlı aracı, 2 jandarma özel harekat timi, 4 Jandarma Komando Timiİlçe Jandarma Komutanlığına bağlı 3 Jandarma Asayiş Timi, 2 KOM ve istihbarat unsurları olmak üzere 180 kişi katıldı.

DİKMECE KÖYÜNDE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Dikmece Köyünde, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin teknik ve istihbarı çalışmaları kapsamında S.D. isimli şahsın evinde silah yakalandı. Sabah 06:00 sıralarında gerçekleştirilen operasyonda 5 adet değişik marka ve modellerde tabanca, 159 adet tabanca mermisi, 190 adet kaleşnikov piyade tüfeği fişeği, 12 adet değişik modellerde tabanca şarjörü ile 29 adet cinsel uyarıcı hap ele geçirildi. S.D. operasyon kapsamında gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber