İnebolu'da baz istasyonunun kaldırılması için emsal oluşturacak yargı kararı

Kastamonu'nun İnebolu ilçesi Belen köyü sakinlerinin açtığı davada, baz istasyonunun kaldırılması için yargıdan karar çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnebolu'nun Belen köyü merkezine yapılan baz istasyonunun kaldırılması için köy sakinlerinden 13 kişi, 2010 yılında İnebolu Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtı. 2 yıl süren dava sonunda İnebolu Asliye Hukuk Mahkemesi, köylüleri haklı görerek baz istasyonlarının köy merkezinden kaldırılmasına karar verdi.

Davacılardan Mehmet Yılmazer, 2010 yılında dava açtıklarını belirterek, "Davayı açmamızın sebebi baz istasyonunun köyümüzde yetiştirdiğimiz ürünleri olumsuz yönde etkilemesinden kaynaklıdır. Ürettiğimiz sebze ve meyveler verimsiz olmakta, üzüm bağları kurumuştu, diğer ağaçlar da kurumaya başlamıştı" dedi.

Ayrıca baz istasyonunun evlere çok yakın olduğunu ileri süren Yılmazer, "Direğinin boyu çok yüksek olmasından dolayı, köye gelen yabancıların köyde baz istasyonunu görünce burada radyasyon var diye geri dönüyorlar. Köye gelen imam dahi baz istasyonu var diye başka köye gitti. Akciğer kanseri hastası vatandaşımız köye, İstanbul'dan dinlenmek için geliyor, ancak daha fazla kanser oluruz diye endişe içindeler. Bu tür sıkıntıları gördükten sonra köyümüzden 13 kişi ile baz istasyonlarının kaldırılması için İnebolu Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtık. Bütün isteğimiz baz istasyonlarının köyün merkezinin dışına çıkmasını, yerleşim yerinden uzak olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber