Ankara'da 'KPSS iptal edilsin' eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS'de yaşanan kopya iddiaları üzerine Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplanan bir grup, eylem yaparak sınavın iptalini istedi.

2012 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların sızdırıldığı ve kopya çekildiği iddialarını protesto eden KPSS mağdurları, Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplandı. Eylemciler ?Cemaatin Adamı Kaça Sattın Sınavı?, ?AKP-ÖSYM-Adelet 3 Maymunu Oynuyor?, ?ÖSYM'de Sızıntı Var? ve ?Git Ali Git? yazılı pankartlar taşıdı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın da destek verdiği protestoda eylemciler, ?Bıraktığınız bu kara lekenin temizlenmesi için Ali Demir bir an önce kök saldığı koltuğu terk etmeli ve kurum güvenilir, sızdırmaz ellere bırakılmalı ve 2012 KPSS iptal edilmelidir? şeklinde sloganlar attılar.

Tüm sivil toplum kuruluşlarını, vekilleri ve her bireyi bu konuda duyarlılığa davet eden eylemciler, ?Bize yapılan bu zulüm, bu işkence son bulsun yetkililer açıklamada bulunsun ve 2012 KPSS tekrar edilsin? açıklamasında bulundular. ÖSYM'ye güvenemediklerini ifade eden eylemciler, güven yazılı pankartı yırtarak yere attılar.

Eyleme destek veren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise CP olarak her zaman mağdurların yanlarında olacaklarını belirterek, ?Biliyorsunuz ki Türkiye'deki en güvenilir kurumlardan birisi ÖSYM'dir. Fakat Ak Parti iktidara geldiğinden beri hiçbir sınavı doğru şeklide yapamadı. Hafızamızı yokladığımız zaman polis okulu sınavlarının, üniversite sınavları sorularının servis edildiğini unutmadık. Sadece bir kişi cezalandırıldı. O da Isparta'dan getirilen bir çoban cezalandırıldı? dedi. ?Her sınavı bu kadar kötü şekilde yapan, her sınava hile karıştıran Ali Demir'i kutlamak gerek? diyen Ağbaba, ?Ali demir hiç yüzü kızarmadan hala o koltukta oturuyor. Ama biz onun o koltukta oturmaması için desteğimizi sürdüreceğiz. Geçmiş sınavların da mutlaka araştırılması gerekir. Ve hiçbir insanın hakkı yenmemeli ve geleceği karartılmamalıdır? ifadesini kullandı. Hiçbir çocuğun geleceğe güvenle bakamadığını dile getiren Ağbaba, ?Hiç kimse bu sınavlara güvenle bakamıyor. Bu yapı değiştirilmeli. Ali Demir'in de istifası yetmez o kuruma bakan bakanın da istifa etmesi gerekir? açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamaların ardından bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber