Sıcak yaz günleri ve Ramazan'ı fırsat bilen hırsızlar fazla mesaide

Sıcak yaz aylarını fırsat bilen hırsızlar binlerce TL değerinde mal, ziynet eşyası ve parayı çalıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşları daha duyarlı olmaları konusunda uyaran emniyet yetkilileri, özellikle gece kapı ve pencerelerin kapatılmadan yatılmamasını istedi.

Bütün yurtta olduğu gibi Bursa'da da son gülerde hırsızlık olaylarında gözle görünür bir artış yaşanmakta. Bursa'da emniyet verilerine yansıyan hırsızlık olaylarında, son olarak dün gece çok sayıda mal, ziynet eşyası ve para çalındı.

HIRSIZLAR İŞBAŞINDA

Bursa'da yaşanan birinci olayda; Nilüfer ilçesi Beşevler Demirci Mahallasi'nde bulunan B.P.'ye ait inşaattan 11 tonluk su deposu, 27 kilo bağ tel ve 15 metre fens teli çalıp, 16 DF 785 plakalı araç ile olay yerinden ayrılan B.G., polis ekipleri tarafından yakalandı.

Diğer bir olayda ise Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi Karagöz Caddesi üzerinde E.A.'ya ait ikamette açık bırakılan pencereden giren kişi veya kişiler, evde bulunan el çantasındaki 530 TL para, beyaz altın erkek alyans ve 22 ayar siyah taşlı altın yüzüğü ile eşine ait çantadan eşinin nüfus cüzdanı ve 2 adet cep telefonunu alarak kayıplara karıştı.

CÜZDANI PANTOLON İLE ÇALDILAR

Yine Osmangaçi ilçesi Alemdar Mahallesi'nde S.B.'ye ait ikamete açık olan pencereden girilip, cebinden, içinde nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi ve yine kendi adına düzenlenmiş banka kredi kartı, maaş kartı, Bukart ve sigorta kartı bulunan cüzdanının olduğu pantolon çalındı.

Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi Hayvanat Bahçesi otoparkında A.F.'ye ait park halindeki 35 P 5859 plakalı aracın camı kırılarak diz üstü bilgisayar çalındı. Yine; Osmangaçi ilçesi Yunuseli Mahallesinde H.Y.'ye ait ikametinin zemin katındaki depoya asma kilidi kırarak giren kişi veya kişiler, 40 ile 50 metre uzunluğunda asansör kablosu ile kablo makarasını çaldı.

Yine Osmangazi İçesi Emek Adnan Menderes Mahallesi Emek Cumhuriyet Cadddesi'nde A.Y., cadde üzerindeki bir markete satış yapmak için geldiği sırada market önüne kapılarını kilitlemeden park ettiği 16 KBV 96 plakalı aracına giren hırsız ön koltukta bulunan bozuk 100 TL parayı çaldı. Paraları alan şahsın olay yerinde beklemekte olan 16 RC 155 beyaz renkli Hyundai marka araca binerek, arkadaşı ile birlikte olay yerinden kaçtı.

Yıldırım ilçesi Mimarsinan Mahallesi'nde de K.K., cadde üzerinde eşinin sevk ve idaresindeki 16 HB 168 plakalı otoyu park ederek eczaneye ilaç almaya girdiğinde açık olan camdan arabadaki çantayı almaya çalıştı. Bu sırada durumu farkeden K.K.'nın eşi İ.K.'nın söylemesi üzerine K.K. ile şüpheli A.Ç. arasında arbede yaşandı. Olayla ilgili tahkikata başlandı.

Ortabağlar Mahallesi Ankarayolu Cadddesi üzerinde bulunan bir petrol isasyonuda çalışan B.Ö. büfeye müşteri olarak gelen tanımadığı bir şahıstan sigara ve CD alıp 200 TL para verdi. Bunun üzerine B.Ö. şahsa 200 TL üstü olan 160 TL verdi. Ancak şahıs kendisine verdiği 200 TL'yi de alarak ayrıldı. B.Ö.'nün beyan sonrasında olayla ilgili tahkikata başlandı.

Yine Yıldırım ilçesi Mehmetakifersoy Mahallesi'nde bulunan M.A.'ya ait evinin demir korkuluklarının yerinden sökülerek ve pencere camı sert cisimle zorlanmak suretiyle açılarak içeriye girildi. İçeri giren kişi veya kişiler evde bulunan bin TL değerindeki ziynet eşyalarını alarak kayıplara karıştı. Olaylarla ilgili tahkikata başlandı.

EMNİYETTEN UYARI

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, hırsızlık olaylarına karşın vatandaşların daha duyarlı olması uyarısında bulundu. Özellikle yaz sıcaklarından vatandaşların kapı ve pencerelerini açık bırakarak yattıklarına dikkat çeken emniyet yetkilileri, bunu fırsat bilen hırsızların fazla mesai yaptıklarını vurguladı. Bunun yanında, sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan ayının da art niyetli utanmazlar tarafından fırsat olarak görüldüğüne dikkat çeken emniyet yetkilileri, özellikle rehavetin ve yorgunluğun arttığı akşam vaktinde vatandaşlardan hırsızlık olaylarına karşın daha duyarlı olmaları uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber