İZSU dere temizlikleri için 11 milyon liralık araç satın aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bugüne kadar ihaleyle yaptırdığı toplam 213 derenin bakım ve temizliğini, hizmet filosuna kattığı 20 iş makinesi ve 20 kamyonla bundan böyle kendisi yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bugüne kadar ihaleyle yaptırdığı toplam 213 derenin bakım ve temizliğini, hizmet filosuna kattığı 20 iş makinesi ve 20 kamyonla bundan böyle kendisi yapacak. Böylece derelerde ilgili yaşanabilecek olağandışı bir durumda, bütün iş makineleri anında müdahale etme kabiliyetine sahip olacak. Yeni araçlar, ağustos ortasından itibaren işbaşı yapmaya başlayacak. Ekonomik olarak da avantaj sağlayacak araçları, bölgesine ve teknolojiye hakim çalışma grupları kullanacak.

İZSU'nun, Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak geçen mart ayında kurduğu Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürlüğü, derelerin bakım ve temizliklerinde kullanılacak araçlar için ilk etapta bir makine parkı oluşturdu. Bu kapsamda beş adet 30 tonluk kırıcı hatlı paletli ekskavatör, yedi adet 18 tonluk kırıcı hatlı lastik tekerlekli ekskavatör ve altı adet teleskop bomlu kırıcı hatlı kazıcı yükleyici ve kırıcılarını satın aldı. Bir adet 15 lastik tekerlekli yükleyici ve bir adet 25 tonluk paletli yükleyici olmak üzere toplam 20 iş makinesi alan İZSU, bunların yanısıra 20 adet 14 metreküp kapasiteli damperli kamyon da satın alarak hizmet filosunu genişletti. Filoya dahil edilen 20 iş makinesi ve 20 kamyonun toplam maliyeti ise 11 milyon 881 bin lira olarak açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber