Ödemiş'te kentsel dönüşüm

Ödemiş Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projeleri arasında en önemli yeri alan Saracoğlu Toplu Konutları için TARİŞ ile Ödemiş Belediyesi arasında anlaşma sağlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu konutların inşa edileceği toplam 6 bin 800 metrekarelik alanın 4,5 blokluk bölümünün, TARİŞ'e ait alanda olması nedeniyle yapılan kat karşılığı görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı.

Temmuz ayı Belediye Meclisi'nde görüşmeler için Başkan Bekir Keskin'e yetki verilirken, TARİŞ ile yapılan zorlu pazarlıkların ardından anlaşma sağlandı. Kat karşılığı oranının açıklanacağı belirtilirken, toplam 220 dairenin yer alacağı Saracoğlu Toplu Konutları için yer tesliminden bir ay sonra ihaleye çıkılacağı bildirildi.

Emmioğlu ve Umurbey mahallelerinde uygulanacak olan, 'Saracoğlu Toplu Konutları' projesinin ihalesi 14 Haziran 2012 tarihinde yapıldı. 1. etabı 18 bin 920 metrekare alanda yapılacak olan Saracoğlu Toplu Konutlarının, 1. etap, 1. kısmında 2 blok olacak. 75 ve 90 metrekarelik toplam 40 dairede asansör ve kalorifer sistemleri bulunacak.

Projenin ilk etabında yapılacak yaklaşık 220 konut, projenin ikinci etabındaki kısımda yaşayan vatandaşlara verilecek. Bu uygulama, üçüncü kısımda da yürürlükte olacak ve vatandaşların mağdur olmadan konut sahip olmaları sağlanacak. Başkan Keskin, projenin mahallenin gelişimine de katkı sağlayacağını belirterek, "Çevreden merkeze hizmet çalışmaları arasında yer alıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber