İmam hatip orta kısmına kayıt yaptıran öğrenci kendi bölgesinde okuyacak

Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, imam hatip liselerinin orta kısımlarının açılması ve üniversitelere girişte puan farklılıklarının tamamen ortadan kaldırılmasıyla bu okullara yoğun bir ilgi olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdussamet Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, 4+4+4 eğitim sisteminde öğrenci yoğunluğunu dikkate alan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin Ülkü ve Bezirci İlköğretim okullarını imam hatip ortaokulu olarak ilan ettiğini hatırlattı. Şimşek, bu okullara ilaveten şehrin farklı bölgelerinde Tuzlugöl, Yenidoğan, Bezirci ve Klavuz bölgelerinde müstakil imam hatip ortaokulları tahsis edileceğini kaydetti.

Ülkü ve Elçibey İmam Hatip okullarında başlayan kayıtların, diğer bölgelerde açılacak okullar adına da yapılmakta olduğunun altını çizen Şimşek, daha sonra adrese dayalı olarak kendi bölgelerinde eğitim almalarının sağlanacağını belirtti.

?Kayıt yapılan tüm imam hatip ortaokulu öğrencilerimizin tamamı açıkta kalmayarak, adrese dayalı ikametgâhlarına göre en yakın okullara yerleştirilecektir.? diyen Şimşek, ?Çocuklarını imam hatip ortaokulunda okutmak isteyen ve ilkokul 4. sınıfı bitiren öğrencilerimiz için velilerimizin Ülkü veya Elçibey İlköğretim okullarına kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bu güne kadar binlerce mezun veren imam hatip okullarının eski günlerine kavuşması ve öğrenci sayısının artması için velilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz.? şunları kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber