Yüreğir Belediyesi'nden iddialara cevap

Yüreğir Belediyesi, yerel bir televizyon kanalı ve internet sitesinde belediyenin de yardım yapıp bir takım ihtiyacını karşıladığı aileye sahip çıkılmadığı yolundaki iddialara cevap verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüreğir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bir yerel televizyon kanalı ile bir internet sitesinde birkaç gündür belediye aleyhinde çirkin, art niyetli, seviyesiz, çarpıtma ve iftiralarla dolu bir haber yapıldığı ifade edilerek, "Yapılan bu haberle belediye başkanımız, belediyemiz, çalışanlarımız ve tüm kamu kuruluşları töhmet ve zan altında bırakılmaktadır. Üstelik bu haber yapılırken ülkemizin başbakanı ve konuşmaları da masum gönülleri ajitasyon için kullanılmaktadır. Gerçeğin en büyük dostu zaman en büyük düşmanı tarafgirlik ve en sadık arkadaşı da alçakgönüllülüktür. Bu yanlı ve yanlış haber vesilesi ile bugüne kadar kamuoyu ile paylaşmadığımız bir kısım bilgi, fotoğraf ve kamera çekimini kamuoyu ile paylaşacağımızdan dolayı öncelikle habere konu olan insanlardan akabinde tüm kamuoyundan özür dileriz" denildi.

Açıklamada haberle ilgili şunlara yer verildi:

"Habere konu edilen Y.Ç üç çocuğu ve kocası, ablası S.U ile birlikte ilçemiz Yavuzlar Mahallesinde oturmaktadırlar. Ekonomik durumları ve yaşadıkları mekan göz önüne alınarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzce tespitleri yapılmış, gıda yardım paketi dağıtımı programımıza dahil edilmişler, defatle bu yardımlarımızdan istifade etmişler etmeye de devam etmektedirler.

Hatta fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde ziyaret edilmesi programı çerçevesinde de 15 Mart 2011 tarihinde akşam saat 20.00 de bahse konu aile bizzat Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan ve eşleri Mehtap Çelikcan'la ziyaret edilmişlerdir. Bu ziyaret yaklaşık 50 dakika sürmüş, ziyarette gıda yardımında bulunulmuş, çocuklara hediyeler sunulmuş ve talepleri kendilerinden dinlenilmiştir. Bu ziyarette birlikte yaşadıkları evlerinin damlarının yapılmasını talep etmişler, Fen İşleri Müdürlüğümüzce bu talepleri karşılanmıştır. Engelli çocukları A.Ç' nin okul kaydına yardımcı olunarak bir özel eğitim kurumuna kaydının yapılması ve çocuğun tedavi ve rehabilitasyonu için yardımcı olunmuştur"

Ailenin yaşam mücadelesi içeren haberin 11 Temmuz 2012 tarihinde İhlas Haber Ajansı tarafından da haberleştirildiği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

"Aynı dram gerçek kelimelerle ifade edilmiş olmasına rağmen hiçbir şahıs ya da kuruluştan bir olumlu tepki ortaya çıkmamıştır. Oysa aynı haberde ailenin fakirliği, atık toplama, özürlü çocuk, işsiz koca gibi etkili şekilde dile getirilmiştir. Ogün bu haberi görmeyenler bugün hangi gizli maksat ya da ajanda ile feveran etmektedirler, bizce sebebi malum olan bu konunun takdirini yüce kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.

Haber sonrası Y.Ç ve ailesi ile görüşüldüğünde aldığımız cevaplar bizi en az olay kadar üzdü. Y.Ç kendilerinin aldatıldığını haber yapan ekibin size Valilikten, Kaymakamlıktan daha çok yardım gelecek diyerek haber yaptıklarını asla amaçlarının kendilerine bugüne kadar bu şehirde yardım etmiş kucak açmış ?'tek adres'' olan Yüreğir Belediyesi ve başkanı olmadığını ifade etti. Y.Ç kocasının üç ayda aldığı 550 TL ile geçinemediklerini 5-6 yıldır çöp konteynırlarından ekmek değil plastik atık topladığını bunları satarak gelir elde ettiğini bunun da çarpıtıldığını ifade etti. Ekmek yoksulluğunu çözersiniz peki ahlak yoksunluğunu nasıl çözeceksiniz? Öfkeyle, kinle, kurmaca ve düzmece haberlerle mi? Biz elimizdeki bilgi ve belgeleri kamuoyu ile paylaşacağız. Zehir kadar acı olsa da hakikatin ilacını içiniz.

Bu haberlerin sosyal medya üzerinden gerçekleşen bir hakaret davası açılması ile ilgisi var mı? Bu haberin bir kısım reklam taleplerinin karşılanmaması ile ilgisi var mı?

Yüreğir Belediyesi hizmet yürüyüşünde samimiyet, adalet ve dirayetle yoluna devam edecektir.Yapıcı eleştirileri ciddiye alacak ama kasıtlı ve karalayıcı tezviratlara da gereken cevabı verecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber