Suriye sınırı ateş altında, yaralılar Şanlıurfa'ya geliyor

Suriye'nin Şanlıurfa'ya sınır köyleri, Suriye birliklerinin saldırısına uğradı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'nin Şanlıurfa'ya sınır köyleri, Suriye birliklerinin saldırısına uğradı. Sınır köylerde çok sayıda vatandaşın yaralandığı belirtiliyor. Yaralılar, Türkiye'deki hastanelere kaldırılıyor. Şu ana kadar yaklaşık 10 yararlının Şanlıurfa hastanelerine geldiği belirtiliyor.

Suriye'deki çatışmalarda Türkiye'den giden basın mensuplarının da yaralandığı öğrenildi. Rakka ve Haseki şehirleri arasında bir yerleşim merkezinde öğlen saatlerde başlayan operasyonların geç saatlere kadar devam ettiği kaydediliyor.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Askerlerin ağır silah ve roketlerle köyü çevrelediği ve saldırı başlattığını öğrendik. Hastanemizdeki 3 yaralıya gerekli müdahale yapılıyor. Başka yaralıların olduğu ve onların da Türkiye'ye getirilebileceği belirtiliyor." dedi.

AMBULANSLAR SINIRA SEVK EDİLDİ

Bu arada, akşam saatlerinde Şanlıurfa merkezden çok sayıda ambulans sınır bölgelerine sevk edildi. Sınıra sevk edilen ambulanslar aralıklarla şehrin çeşitli hastanelerine yaralı taşıyor. Türkiye ambulanslarının yanı sıra Suriye'deki ambulansların da hastanelere yararlı taşıdığı belirtiliyor. Akşam saat 20.00 sıralarında Suriye'ye ait bir ambulans yaralı bir vatandaşı Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber