Köylü kadınlar, Erdemli Kaymakamı Özefe'den elektrik istedi

Mersin Erdemli'de köylü kadınlar, Kaymakam İbrahim Özefe'den elektrik talebinde bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köy gezileri yapan Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli'ye 60 kilometre uzaklıktaki Evdilek Köyü'ne bağlı Uzunkuyu Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

Evdilek Muhtarı Durhasan Eser, köye yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Uzunkuyu Mahallesi'nin 100 yılı aşkın süredir yerleşim yeri olarak kullanıldığını, 200 haneli Uzunkuyu Mahallesi sakinlerinin, evlerinde elektrik olmaması nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirtti.

Eser, "Buraya yaz döneminde yayla yapmak için gelenler var. Ancak en büyük sorun elektriğin olmaması. Bunun çözümü için yapılan girişimlerden bir sonuç alınamadı. Bu mahallede ikamet eden vatandaşlarımız genelde malcılıkla uğraşıyor. Elektrik olmadığı için muhafaza edilemeyen süt, peynir ve yağalar ürünleri gerçek değerinden satılamıyor. Ayrıca elektrik olsa dinamolarla su çekip sebzecilikte yapılabilir. Evlerde elektrik hatları çekildi elektriğin gelmesi bekleniyor" dedi.

Köy halkından Elif Topal ile Afife Koca ise Kaymakam Özefe'ye, "Mahallemize ne zaman elektrik gelecek- Elektriğimiz yok, elektrik istiyoruz" dedi.

1800 rakımlı yaylada malcılıkla geçimlerini sağlayan Teslime Uzun da

"Elektriğimiz olsa süt, peynir ve yağları dolabımızda muhafaza eder değeri kaybolmadan satarız. Sütlerin tazeliğini koruması için köy meydanındaki soğuk akan çeşmeyi doğal dolap olarak kullanıyoruz. Bizim dolabımız da burası oluyor. 21. Yüzyılda kalabalık yerleşim yerinin elektriğinin olmaması kadar üzücü bir şey olamaz. Her şey elektrikte bitiyor" şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

Kaymakam İbrahim Özefe ise sorunun çözüme kavuşması için girişimlerde bulunacağını, sorunları el birliği ile çözeceklerini söyledi.

Muhabir: Derviş Çömez/Nurdan Mısırlıoğlu Toros

Yayıncı: Süleyman Tıraş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber