Yozgat'ta suları akmayan mahalleli belediyeye tepkili

Yozgat'ta son günlerde yaşanan su kesintileri vatandaşın tepkisini çekiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl merkezinde başta Bilal Şahin Mahallesi olmak üzere bazı mahallelerde sık sık su kesintisine gidilmesi vatandaşın tepkisine neden oluyor. Su kesintilerinden dolayı ramazan ayında büyük sıkıntı çektiklerini belirten mahalle sakinleri, "3 - 4 gündür sürekli aynı problemi yaşıyoruz. İftarda ve sahurda su bulamıyoruz. Bulaşıklarımızı dahi yıkayamıyoruz. Sahura kalktığımızda sular hala akmıyorsa, gece bidonlarla çeşmelere gitmek zorunda kalıyoruz. Su arızaya bildirim yapıyoruz, fakat arıza var diyorlar ama bir türlü arıza giderilmiyor." diye konuştu.

MAHALLELİ İHTİYACINI DAMACANA SUYU İLE KARŞILIYOR

Mahalle sakinleri evlerinin su ihtiyacını taşıma su ile gidermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Mahallemizde bulunan çeşmeye gittiğimiz zaman çeşmede çok fazla sıra oluyor, suyumuzu zor temin ediyoruz. Damacana ile su almak zorunda kalıyoruz. Bir damacanın fiyatı 4 lira. Günlük 3 - 4 damacana su harcıyoruz. Bu da ekonomik olarak bize epey yük getiriyor. Belediye ise faturalarımıza akıtmadığı günler için hem atık su hemde katık atık parası ekliyor. Belediyemizden su arızalarının biran önce gidermesini istiyoruz." diye tepkilerini dile getirdiler.

ZAMAN ZAMAN SU KESİNTİSİ YAŞANABİLİYOR

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise şebekede zaman zaman arızaların meydana geldiğini ya da elektrik kesintilerinden dolayı su kesintilerinin yaşandığını belirterek, "Belediye olarak yaşanan arızaları anında gidermeye çalışıyoruz. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren su kesintilerine son verdik. Eski su şebekelerini yenileyerek vatandaşlarımıza daha sağlıklı su sağlamaya başladık. Ancak zaman zaman arızalar yaşanabiliyor ve bizde bu arızaları kısa sürede gideriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber