Koordinasyon toplantısında yığılca yolu tartışıldı

Düzce Valisi Vasip Şahin, Yığılca yolunun en kısa zamanda tamamlanması için siyasetçisi, idarecisi ve vatandaşı hep birlikte Karayollarına destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce merkezden Yığılca'ya bağlantıyı sağlayacak olan 33 kilometrelik yol ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Şahin, inşaat alanının Hasanlar Barajı içme suyu havzası içerisinde kalması nedeniyle yaşanan sıkıntının çözümü için fedakarlıkta bulunulması gerektiğini kaydetti. Bu yola Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlandığını da hatırlatan Şahin "Her anlamda Karayollarının yanındayız" dedi.

Karayolları 4. Bölge Müdürü Mehmet Tutaş, Koordinasyon Kurulu toplantısında Düzce ile Yığılca arasında inşası devam eden 33 kilometrelik yolun son durumu hakkında şu bilgileri verdi: "Yığılca yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Yol yaklaşık 33 kilometre uzunluğunda. Çevre yolunu bir Köprülü kavşakla Yığılca yoluna bağlıyoruz. Eski Yığılca yolunda altgeçit çalışması tamamlandı. Onun bağlantı kolları ile ilgili bir çalışmamız var. 7 ile 10 kilometre arasında kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Belli noktalarda kamulaştırmayla ilgili pazarlık sürüyor. Ödenekler geldikçe kamulaştırma bedelleri ödeniyor."

Şuanda yolun yalnızca 3 kilometrelik kısmında çalışmaların sürdüğünü kaydeden Tutaş şöyle devam etti: "Yalnızca 3 kilometrelik kısımda bir çalışma var şuanda. Diğer bölümlerde kamulaştırma ile ilgili işlemler devam ediyor. Büyük viyadüklerin konulması gereken noktalar var. Proje bütünlüğü açısında viyadük yapmanın mümkün olmayacağı, ayrıca Hasanlar Barajı'nın içme suyu havzasına dahil olduğu bununla ilgili DSİ'den gelen yazılar doğrultusunda bu tür geçişlere müsaade edilmediği bize bildirildi. Yığılca Kaymakamlığının yol projesi ile ilgili bazı düzeltme talepleri vardı. Bunlar değerlendirildi ve 2011 yılında onaylanan projenin devamı noktasında karar aldık."

Vali Vasip Şahin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanan yolun en kısa zamanda tamamlanabilmesi için siyasetçisiyle idarecisiyle ve vatandaşıyla Karayollarına destek vermeye hazır olduklarını dile getirerek "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlayan bir yol burası. Sayın Başbakanımız bu yolun modern standartlarda yapılmasını istedi. Bu talimat DSİ'yi de bağlıyor. DSİ bu noktada içme suyu barajına en az yük getirecek şekilde bu işe geçit vermeli. Tüm taraflar arazi üzerinde bir değerlendirme yapalım. Bazı şeylerden fedakarlık etmemiz gerekiyor. Biz idare olarak yanınızda olmaya çalışıyoruz. Siyasi ayrım olmadan siyasetçimiz, yöneticimiz idarecimiz vatandaşımız hep birlikte sizin yanınızda oluruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber