Güneydoğu'nun ihracat artışı sürüyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından ocak-temmuz döneminde 4 milyar 505 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Böylelikle geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 15,6'lık artış meydana geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ocak-temmuz ihracat rakamları ile ilgili açıklama yapan GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, aynı dönemde, diğer ihracatçı birlikleri adına toplam 483 milyon 374 bin dolarlık ihracat kayda alındığını dile getirdi. Böylece birliğin ihracat kayıt işlem hacminin yüzde 14,6'lık artışla 4 milyar 989 milyon dolara yükseldiğini belirten Çıkmaz, ?Bölgemiz ihracatında Ortadoğu ülkeleri yüzde 60,5 pay ile ilk sıradaki yerini korumakta, AB ülkeleri yüzde 14,5 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri ise yüzde 9,6 pay ile üçüncü sırada bulunmakta. Toplam 178 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup, bu ülkelerden Irak, Suudi Arabistan, ABD, İtalya, Almanya, Libya, Mısır, İngiltere, Rusya ve İran, bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir. Ayrıca halı, bitkisel yağlar, iplikler, demir-çelik mamulleri, kumaşlar, pastacılık ürünleri, plastik ve mamulleri, değirmencilik ürünleri, ağaç ve orman ürünleri, konfeksiyon ürünleri Bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur.? dedi.

Gaziantep'in ocak-temmuz döneminde 3 milyar 299 milyon 941 bin dolar ihracat ile Türkiye'nin en çok ihracat yapan 6'ncı ili konumunda olduğunu ifade eden Çıkmaz, ?Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddeler ve mamulleri ile demir, demir dışı metaller ilin ihracatında önde gelen sektörlerdir.? değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber