Can güvenliği isteyen zabıtalar: Bize döner bıçaklarıyla saldırıyorlar

Görevleri sırasında çeşitli zorluklarla karşılaşan zabıta personeli, teşkilatlarının 56. kuruluş yıldönümünü buruk kutladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Sadık Tuğluer, işportayla mücadele sırasında can güvenlikleri açısından çaresiz durumlara düştüklerini belirterek, ?Döner bıçakları, sopalar, demir çubuklarla karşı karşıya kalıyoruz. Karşı koyma hakkımız yok.? diye konuştu.

Zabıta Teşkilatı'nın 56. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, Zabıta Daire Başkanı Tuğluer, zabıta personeli ve meclis üyeleriyle esnaf temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan törenin ardından bir konuşma yapan Tuğluer, yerine getirdikleri görevin zorluklarına dikkat çekti. Ekonomik ve sosyal sebeplerle stresi her geçen gün artan bir görevi sürdürdüklerini belirterek, vatandaşların ucuz olduğu gerekçesiyle işportaya, sağlıksız şartlarda üretilip satılan gıdalara yönelmesinin işlerini daha da zorlaştırdığını söyledi. Sadık Tuğluer, hizmet alanlarındaki konularla ilgili kanuni yaptırımların caydırıcı olmadığını da vurgulayarak şunları kaydetti: ?Yayaların faydalandığı kamuya ait yolların, kaldırımların ve diğer alanların işgal edilmesinin cezası sadece 82 lira. Çoğu kez yazılı ve görsel basında yer aldığı gibi zabıtamızın en önemli konusu olan seyyar ve işgalle mücadelede can güvenliğimiz açısından son derece çaresiz durumlara düşüyoruz. Kendimizle, aile fertlerimizle ilgili tehditlere maruz kalıyoruz. Döner bıçakları, sopalar, demir çubuklarla karşı karşıya kalıyoruz. Karşı koyma hakkımız yok, kendimizi savunmaya çalışıyoruz.?

Destek istedikleri emniyet güçlerinin de kanun karşısında elleri kollarının bağlı olduğunu sözlerine ekleyen Tuğluer, adli bir olay meydana gelmedikçe polisin müdahalede bulunamadığını söyledi. Kamu düzenini sağlaması beklenen zabıta teşkilatının gerekli yetkilere sahip olmadığını ifade eden Tuğluer, görev sırasında yaşanan en ufak bir gerilimde dahi kendilerini mahkeme kapılarında bulduklarını ve tehditlerle karşılaştıklarını dile getirdi. Görevleri sırasında türlü tehlikelerle karşılaşan zabıta personelinin yıpranma hakkından mahrum bırakıldığına da dikkat çeken Tuğluer, kanuni düzenlenmelerle bu sıkıntının giderilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber