Şırnak'ta mayın taramasına 'kirpiler' de katılıyor

Şırnak merkez ve ilçelerinde sabahın ilk ışıklarıyla mayın taraması yapan mehmetçiğe mayına dayanıklı 'kirpiler' de katılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak-Cizre karayolunda mayın taraması yapan askerlere mayına dayanıklı Kirpiler de eşlik ediyor. Ağır kayıplar veren terör örgütü PKK'ya yönelik kara ve hava operasyonları hızla devam ediyor. Hakkari'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar hızla devam ederken, Şırnak'ta güvenlik güçleri tarafından örgüt mensuplarına karşı operasyonlar sürüyor.

Her sabah Şırnak-Cizre karayolunda mayın taraması yapan mehmetçiklere mayına dayanıklı olan kirpi adı verilen zırhlı araçların da eşlik ettiği görüldü. Daha önce mayın taramasına frekans kesici Jammer aracı katılırken, bu defa kirpilerin de eşlik etmesi dikkat çekti. 13 personel taşıyabilen kirpiler, PKK'nın elindeki tüm mayınlara karşı dayanıklı olacak şekilde üretilmiş. Mayın, el yapımı patlayıcı ve balistik testlerinden geçen ve 'yürüyen kale' olarak bilinen zırhlı araçlar saatte 105 km hıza ulaşabiliyor, 120 santimetre derinliğindeki sudan geçebiliyor. Her türlü arazi şartlarında rahatlıkla hareket edebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber