Şiddetli dolu, beton bağ direklerini bile kırdı

Manisa'nın Salihli İlçesinde önceki gün yaşanan şiddetli dolu ve sağanak yağmurun çevreye bağlı bazı köylerde hasara yol açtığı öğrenildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekili araziler üzerinde etkili olan şiddetli dolu nedeniyle milyonlarca TL'lik maddi hasar oluştu, çok sayıda üründe verim ve kalite kaybına neden oldu. Dolu yağışına fırtına da eklenince üzüm bağlarındaki beton direklerin bile ikiye bölündüğü görüldü.

Yaklaşık yarım saat devam eden dolu nedeniyle özellikle üzüm bağları başta olmak üzere domates, mısır ve meyve ağaçlarında zayiat meydana geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak, ?Önceki gün akşam saatlerinde başlayan dolu ve sağanak yağmur Salihli'ye bağlı Poyrazdamları, Yağbasan, Karasavcı, Çapaklı ve Bektaşlar Köyleri'nde bulunan yaklaşık 100 - 150 dekar tarım arazilerinde hasar meydana getirdi. Odamıza bağlı mühendislerimizle birlikte yerinde hasar tespit çalışmaları yaptık. Birçok üzüm bağının direkleri kırılmış. Ayrıca yine ilçeye bağlı bazı köylerimizde yağan yağmur nedeniyle üzüm tanelerinde yüzde 35'e varan hasarlar mevcut. Mühendislerimiz şu anda arazide dolaşıp çiftçilerimize ne yapması ve hangi ilaçlamayı yapması konusunda bilgiler veriyor. Ayrıca hasar tespit çalışması da devam etmekteyiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber