Adana'da kadın astsubaylar iş başında

Adana İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli kadın astsubaylar, asayiş uygulamasında kadınlara, çocuk ve kadın hakları ile ilgili bilgi verip broşür dağıtıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana İl Jandarma Komutanlığınca Karataş yolu üzeri Havutlu Köyünde emniyet ve asayişin sağlanması kapsamında adli makamlardan alınan arama kararıyla yol kontrolü ve arama yapıldı. Kontrol esnasında durdurulan araçlarda narkotik köpeği tarafından arama yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı durdurulan araçlarda sadece asayiş uygulaması yapmayarak, ilk kez bir kadın astsubay özellikle kadın sürücülere kadın ve çocuk haklarını anlattı. Kadın astsubay, kadınlara haklarını ne kadar bilip bilmediğini öğrenmek için bazı sorular sorduktan sonra yasada kadınlara verilmiş haklardan bahseti. Kadın astsubay, daha sonra ise çocuk hakları hakkında kadınlara bilgi verdi. Astsubay bilgi verdiği kadınlara son alarak kadın ve çocuk hakları hakkında bilgi içeren broşürü dağıttı.

Kadın ve çocuk hakları hakkında bir komutanın bilgi vermesine çok şaşırdıklarını belirten sürücüler, "Bizi daha önce yolda ceza yazmak için durdururlardı ancak şimdi bilgi vermek için durduruyorlar. Üstelik biz kendi haklarımızı hiç bilmiyormuşuz. Şimdi hem kendi hakkımızı hem de çocuklarımızın haklarını öğrenmiş olduk. Jandarmaya böyle bilgilendirici bir uygulama yaptığı için teşekkür ediyoruz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber