Trabzon Müftüsü Çakı: Bugün herzamankinden daha çok birbirimizi sevmeye muhtacız

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Hz. Muhammed'in(SAV) ?İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe kamil mü'min olamazsınız' hadisini hatırlatarak, "Bugün her zamankinden daha çok safları sıklaştırmaya, birbimizi sevmeye muhtacız." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon İl Müftülüğü'nün ev sahipliğinde bir lokantada verilen iftar, her kesimden kişiyi bir araya getirdi. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata'nın da katıldığı iftara askeri yetkililer, kaymakamlar, belediye başkanları, bürokratlar, yabancı ülke başkonsolosları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İftar öncesi Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de mesajı dinlendi.

İl Müftüsü Veysel Çakı, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, Ramazan ayının manevi ikliminde her kesimden insanın bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programın düzenlenmesinde katkı sağlayan kamu ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Çakı, hizmet şekillerini biçimlendiren ve ona yön veren gerçek belirleyici unsurun Allah rızası olduğuna vurgu yaptı. Kamil mü'min olabilmenin asıl şartlarından birisinin de ?servet emanettir' şuuruyla yaşabilmek olduğunun altını çizen Müftü Çakı, "Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Ebu Zer ?(r.a) gibi dünyada dikili taşı olmayan bir sahabiye, ?Çorba pişirdiğinde biraz daha su kat ve komşuna da ikram et' buyurması ne kadar manidardır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber