Arabanlılar Çat Boğazı Barajı için sabırsızlanıyor

Arabanlılar, ilçenin ekonomisini kalkındıracak tek proje olarak gördükleri Çat Boğazı Barajı'nın biran önce yapımına başlanmasını istiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçenin tek gelir kaynağının tarım olduğunu dile getiren Arabanlılar, geçimin tamamının tarım sektöründen sağladığını belirterek, projenin biran önce faaliyete girmesini istediler. Vatandaş taleplerini şu sözlerle dile getirdi:

"Araban Ovası'nda sulu tarım yapıp ürün yetiştirmek için kuru tarım yaptığımız tarlalara yüzlerce metre sondaj kuyusu vurdurup yüzlerce metre derinlikte bulduğumuz suyu elektrik gücüyle yeryüzüne çıkarıp sulu tarım yapıyoruz. Yüzlerce metre derinlikte elektrik gücüyle çıkardığımız su ile sulu tarım yapıyoruz. Bu da kazanç sağlamıyor. İlçenin geçim kaynağının tamamı tarıma dayalı. İlçenin ekonomisini kalkındıracak olan tek projenin Araban Ovası'nı sulayıp sulu tarım yapılarak ilçenin ekonomisini kalkındıracak olan Çat Boğazı Barajı projesinin biran önce hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatılmasını istiyoruz."

Arabanlı esnaf da 'çiftçi kazanamazsa bizde kazanamayız' düşüncesiyle hareket ederken, "İlçe esnafı olarak müşterilerimizin çoğunluğu çiftçilik ve tarım işçiliği yaparak geçimini sağlıyor. Bu sebeple de veresiye alışveriş yapıp, bazı müşterilerimiz borçlarını uzun vadede ödüyorlar, bazı müşterilerimizden de alacaklarımızı alamıyoruz. Ancak biz birçok gıda maddesini peşin parayla alıyoruz. Böyle olduğu için de iş yapamaz hale, vergi, dükkan kirası ve elektrik parası ödeyemez hale geldik" diye konuştular.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan da, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Üreticilerimizin belirttiği gibi, uzun yıllardan beri değişik partilerin sadece seçim çalışmaları zamanında kendilerine oy sağlamak amacıyla gündeme getirip, seçimlerden sonra gündemden kalkan Ardıl Sulama Göleti ile Çat Boğazı Sulama Barajı'nın biran önce inşaatına başlanıp sulu tarıma geçilmesi şart. Ardıl Sulama Göleti ile Çat Boğazı Sulama Barajı'nın yapılıp Araban Ovası'nın sulu tarıma geçmesi için yoğun çaba gösteren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a, Arabanlılar olarak teşekkür ederiz. Geçim kaynağı tamamen tarıma dayalı olan Araban ilçesinin ekonomisinin kalkınması için her iki projenin de biran önce hayata geçirilip Araban Ovası'nı su ile buluşturarak sulu tarımın yapılabilir hale getirilmesi şarttır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber