Arsa mağdurlarından 'emsal yapılaşma hakkı' protestosu

İzmir'in Balçova ilçesindeki arsa mağdurları, Üçkuyular Pazaryeri'nde bir araya gelerek, imar hakkı uygulamalarına tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arsa mağduru olduklarını ifade eden vatandaşlar, bir inşaat firmasının AVM, otel, konut imar hakkıyla Üçkuyular pazar yeri ve terminal alanında bir proje gerçekleştirmek istediğini hatırlattı. Vatandaşlar, eski imar planında belediye hizmet binası olarak geçen ve kamuya terke yüzde 70'e 1 emsal olarak önerilen alanın bir inşaat firması tarafından satın alınmasıyla değişen terk ve emsal oranlarının adaletsiz olduğunu dile getirdi.

Mağdurların avukatı Mustafa Kemal Turan, eski planda belediye hizmet alanı olan arazide yüzde 28 kamuya terk 2,5 emsal yapılaşma hakkı (Ticaret merkezi-konut) imarı verilmesi gerektiğini, ancak Balçova ilçesinde bugüne kadar böyle bir hakkın verilmediğini belirtti. Avukat Turan, "Bu durum bu çevredeki arsa sahiplerinde tepki yarattı. ya herkesin bu haktan yararlanması gerekir ya da pazaryeri ve terminal arsası için verilen imar hakkı iptal edilmeli." dedi. Turan, arsa mağdurlarının imar sorununun çözülmesi için 40 yıldır beklemesine karşın, bir inşaat firmasının aldığı yapılaşma hakkının 14'te birini alabildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber