Vali mahalleli ile iftarda buluştu

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Milletvekili Mehmet Akyürek ve Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan Viranşehir'de Şırnak Mahallesi sakinleri ile iftarda bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 23:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki ziyaretinde mahalle sakinleri tarafından talep edilen üst geçit çalışmalarını yerinde inceleyen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç aynı mahallede yapılan Abdulkadir Geylani Camisinin de açılışını yaptı.

Şırnak mahallesini yaya gezerek mahalleliyi iftara çağıran Vali Güvenç yaklaşık 2 bin kişi ile birlikte iftar yemeği yedi. İftar öncesinde konuşan Vali Güvenç Türkiye topraklarının 100 milyon nüfusu kaldıracak yeraltı ve yer üstü zenginliklerine sahip olduğunu dile getirerek kardeş kavgasının bitmesi gerektiğini söyledi. Yıllardır oynanan oyunların artık bitmesi gerektiğini ifade eden Vali Güvenç, ?Huzur içerisinde insanlığımızı idrak ediyoruz. Kardeşliğimizi idrak ediyoruz. Şu hürriyet ortamında birbirimizi kucaklıyoruz. Zenginimiz, fakirimiz, çocuğumuz, gencimiz, yaşlımız, büyümüz, Kürdümüz, Arabımız bir aradayız. Çok badireleri atlattık. Çok sıkıntılar atlattık. Çok oyunlar oynadılar. Bizi birbirimize düşürdüler. Bizi incittiler, Kürt dediler, Türk dediler. Ama Allah'a şükürler olsun sizin iradeniz bunların hepsini bitirdi. Bu iftar sofrasında milletvekilini de, valisini ve kaymakamını buraya getirdi. İşte bizim inancımızın büyüklüğü bu. Bizim kültürümüz, anlayışımız bu. Biz Kardeşliğe, barışa, şefkate, özgürlüğü, demokrasiye inanıyoruz. Ve biz inanıyoruz ki bu topraklar 100 milyona da çok rahat bir şekilde yeter. Yeter ki birbirimizi anlayalım ve saygı duyalım. Ortadoğu'da kan akarken, Avurapa'daki krizler yaşanırken, bizim devlet ve halkın kucaklaşması sayesinde ekonomimiz düzeliyor. Devletimiz milletimizin emrindedir. Devletin Şanlıurfalının, Viranşehirlinin ve köylünün emrindedir.? Şeklinde konuştu.

İftar öncesinde bir konuşma yapan Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu Hazreti Peygamberin gelmesi ile insanlığın yüzünün güldüğünü, kadınların, mazlumların haklarını elde etmeye başladıklarını söyledi. Devletin yeni yüzünü gördüklerini dile getiren Müftü Tahiroğlu artık Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devletin üst düzey yöneticilerinin halkın içerisine karışarak halk ile birlikte olduklarını söyledi. Bugün devletin valisi ve kaymakamının Viranşehir'de Şırnak mahallesinde vatandaşlar ile birlikte iftar açmasının gelişmelerin göstergesi olduğunu belirtti.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde okunan Kur'an-ı Kerim, Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirildi. Güvenç ve beraberindeki heyet Viranşehir Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu, hastalar ile ilgilendi. Vali Güvenç daha sonra Germen Köyünde bir taziye ziyaretinde bulunarak vatandaşlara başsağlığı dileğini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber