Memur-Sen'den iftar yemeği

Memur-Sen Muş Şubesi kentin protokolüne ve üyelerine iftar yemeği verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yemeğe Ak Parti Milletvekili Faruk Işık, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İl Müftüsü Hasan Atlı, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, sendika üyeleri katıldı.

İftardan sonra bir konuşma yapan Şube Başkanı Feyat Asya, sendikacılığı kamu çalışanları, ülke ve insanlık için yapma felsefesiyle yola çıktıklarını söyledi.

Kamu çalışanlarının haklarını korumak, kazanımlarını artırmak için mücadele ettiklerini ifade eden Asya, "Bu çalışmaların yanında benzeri olmayan bir anayasa çalışmasına imza attık. Kesintisiz eğitimden kademeli eğitime geçişi öngören teklifin savunucusu Memur-Sen'dir. İmam Hatip liselerini kapatmak adına bütün meslek liselerini kapatan anlayış, bugün kademeli eğitime geçişi engellemeye çalışmaktadır. 4+4+4 eğitim sistemi, 28 Şubatta elimizden darbe yoluyla, MGK kararıyla alınan hakkımızı demokratik yollarla aldık"dedi.

Muş'ta 11 ayrı iş kolunda yaklaşık 5 bin üyelerinin olduğunu dile getiren Asya, "Memur-Sen, yetişecek dindar nesillerin çalacağı tek kapıdır. 12 Eylül Referandumu ile devletin milletinden, milletin devletine bir adım attık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ideali ile insanı merkeze alan anlayışın sendikal bakış açımız olduğunu bir kez daha ispatladık" diye konuştu.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Yahya Öylek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber