Seyhan'da 17 cami itikafa hazır

Seyhan Müftüsü Halil Uzun, 17 caminin itikaf için hazırlandığını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun, yaptığı açıklamada, 'İtikaf'ın; kulun rabbi ile baş başa kalması, nefsini, yapıp ettiklerini gözden geçirmesi, dış dünyaya kendisini kapatarak iç aleminin muhasebesini yapması' olarak tarif etti. Cuma gününden itibaren camilerin bu amaç için hazır hale getirildiğini ifade eden Uzun, itikafa giren kimsenin, camide yemek yediğini, uyuduğunu, sadece kişisel ihtiyaçları için dışarı çıktığını kaydetti.

İtikafın, Ramazan ayının son 10 günü içinde yapıldığını dile getiren Uzun, Kur'an-ı Kerim'de itikafa dair ayetlere dikkat çekti. Uzun, "İtikafta öncelikle farz ibadetler yapılır. Kur'an-ı Kerim bolca okunup, tembihat ve tefekkür ile meşgul olunur. Aslında Müslüman'ın hayatında itikaf çok önemlidir. Hatta itikafa girmek bir belde üzerine vaciptir. Bir beldede eğer itikafa giren yok ise o beldenin bütün halkı bundan mesul olur. İtikaf dünya ile bağlantıyı kesmek, daha doğrusu dünyevi işlere önem vermemektir. Allah ile kul arasında manevi hava oluşturmak. Nefsini ıslah etmek, tefekkür etmek, kalbin temizlenmesi, Kuran'ın bol okunması, ibadette bulunması insanın manevi dünyasında inkılapların meydana getirmesine neden olur" dedi.

Talep üzerine Seyhan ilçesinde şu camiler itikaf için hazır hale getirildi:

"Sabancı Merkez Camisi, Gülek Camisi, Hasan Gülek Camisi, Öner Camisi, Hz.Ebubekir Sıddık Camisi, Fevzipaşa Camisi, Hacı Cumali Öztürk Camisi, Pınar Camisi, Halvezir Camisi, Kayadelen Camisi, Kuba Camisi, Şefikahatun Camisi, İrşat Camisi, Fevzi Çakmak Camisi ve Sarıhamzalı Mahallesi Camisi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber