Keçiörenli çocuklara motosiklet sürüş eğitimi

Keçiören Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu işbirliğiyle, Keçiören'de yaz Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilere, ücretsiz güvenli sürüş eğitimi ve motosiklet kültürü dersleri veriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların tatile girmesinin ardından farklı etkinlik ve programlarla Keçiörenli çocuklara alternatif bir yaz tatili sunan Keçiören Belediyesi, öğrencilere motosiklet sürüş eğitimi imkanı sağladı. Keçiören Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim programında Keçiören'deki camilerde yaz Kuran kurslarına devam eden öğrencilere güvenli motosiklet sürüş eğitimi ve motosiklet kültürü dersleri veriliyor. Bağlum'da bulunan pist alanındaki sürüş eğitimlerine 300'e yakın öğrenci katıldı. 7-14 yaş arasındaki öğrencilere yönelik verilen eğitimlere Keçiören'deki Kuran kurslarına giden tüm öğrencilerin katılması beklenirken, eğitim programıyla öğrencilerde trafik duyarlılığının artması ve bilinçli bir sürücü olmaları hedefleniyor.

Eğitim programının Keçiörenli çocuklara farklı bir aktivite imkanı sağladığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, proje sayesinde yüzlerce çocuğun motosikletle tanışma fırsatı yakaladığını söyledi. Trafik konusundaki eğitimlerin genç yaşlarda verilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Ak, "Keçiören Belediyesi olarak Türkiye Motosiklet Federasyonu işbirliğiyle güvenli sürüş eğitimi ile ilgili ortak bir proje başlattık. Eğitimler sayesinde Keçiörenli çocuklar motosiklet sürüşleri ile trafik konusunda bilinçleniyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber