5 mühendisin adı parkta yaşayacak

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Kurucu Başkanı Akın Özdemir'in adını taşıyan ve 4 elektrik mühendisinin büstünün de yer alacağı parkın yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Şahin Yeter ve Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ı ziyaret etti. ZMO Başkanı Şahin Yeter, Akın Özdemir Parkı'na konulacak Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Suat Karaslan tarafından yaptırılan anıtın ve 4 elektrik mühendisinin yer aldığı kaidelerin tamamlandığını söyledi. EMO Başkanı Mehmet Mak da 6 Nisan 1997 tarihinde trafik kazasında hayatlarını kaybeden elektrik mühendisleri İbrahim Atalı, Tevfik Okumuş, Celal Polat, Mehmet Aysan'ın kaidelerinin parkta yer almasından dolayı teşekkür etti.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, 20 bin 150 metrekarelik bir alanda kurulmakta olan parkın Akın Özdemir ile 4 mühendisin adlarına yakışır şekilde yapılacağını söyledi. Akın Özdemir Parkı'nda, 2 anıt yer alacağını belirten Arıkan, ?Parkta bir amfi tiyatro, 2 ayrı süs havuzu, şelale, Huzurevleri Mahallesi ve çevresinde oturan vatandaşların faydalanacağı fitnes ve çocuk oyun alanları bulunacak. Parkta Huzurevleri Mahallesi muhtarlık hizmet binası ile vatandaşların faydalanacağı yürüyüş parkuru da yer alacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber