Bakan Çelik: Bu millet etle tırnak gibidir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terör olaylarına değinerek, ?Ayrılık mı ayrılıksa bunu söyleyin, ne istiyorsanız dolaylı yoldan konuşmayın, karnınızdan, neyse hedefiniz söyleyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu millet etle tırnak olmuş onu ayırmanız mümkün değil ki.? dedi.

Bakan Çelik, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) tarafından Bursa Merinos Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğinde konuştu. Hakkari'de 8 askerin şehit edildiğini hatırlatan Bakan Çelik, terör olaylarının Ramazan ayı olmasına rağmen artarak devam ettiğini dile getirdi.

Yaşanan acılarda devletin kusuru olduğunu düşünen insanlar bulunduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu: ?Derler ki bu acıların yaşanmasında devletin ciddi kusurları vardır, onların neticesinde bu tablolar yaşandı. Bunun gerçeklik payı vardır mutlaka. Herkesin kusuru olduğu gibi devlette özellikle terörün varlığının hissettirdiği bölgede devlet güvenlik güçlerinin yaptıkları eksiklikler ve yanlışlıklar vardır. Bu düşünceyle bu yanlışların ortadan kaldırılması, eksikliklerin giderilmesi ve gerekli adımların atılması için ciddi planlı çalışma sürdürdük. Demokrasi anlamındaki sorunları masaya yatırdık. Olağanüstün halden bölgeyi çıkardık ve kuzeyi güneyi doğusu, batısıyla özgür bir Türkiye'nin

oluşması konusunda çalışmalara ilk günden itibaren başladık.?

Geçmişten gelen hataları ortadan kaldırmak için gerek mevzuat gerek uygulama konusunda idari alanda adımlar attıklarına dikkat çeken Çelik, bölgeye yatırım hamleleri gerçekleştirildiğini, dengeli bir kalkınma politikası izlendiğinin altını çizdi.

?BU MİLLET ETLE TIRNAK OLDU?

Herşeye rağmen terör olaylarının devam ettiğini dile getiren Çelik, şöyle devam etti: ?Bu konu aslında terör bölgesindeki kardeşlerimiz tarafından da ciddi bir şekilde takip edilmesi gerekiyor. Bizim bölüşemeyeceğimiz, paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Milletin derdiyle dertlenen millet ne isterse onu baş tacı yapan bir iktidar var. O halde kavga edecek ne var, neyi paylaşamıyoruz? Ayrılık mı ayrılıksa bunu söyleyin, ne istiyorsanız dolaylı yoldan konuşmayın, karnınızdan, neyse hedefiniz söyleyin. Bu millet etle tırnak olmuş onu ayırmanız mümkün değil ki. Çanakkale'de mezar levhaları, aileler, İstanbul, Diyarbakır Türkiye'nin her tarafında etle tırnak olmuşuz. Neyi nasıl ayıracaksınız? Bu mümkün değil ama 30 yıldır Türkiye'ye kini olanlar, Türkiye'nin güçlü ve birinci derecedeki hinterlandı, yüzyıl önce terk ettiği bu alanda hakimiyetini güçlendirme, sağlama, dünya devleti olması yolundaki yürüyüşü konusunda rahatsızlık duyanlar Türkiye'nin önüne 30 yıldır bu belayı koydular.?

?NİÇİN SİLAH BE KARDEŞİM?

Doğu bölgesinde mazeret bırakmayacak şekilde yatırımların devam ettiğini vurgulayan Çelik, ?Mazeret söyleyecek bir şey, sorun varsa getirin çözmeye hazırız ama silah neden be kardeşim? Neden silah? Kimi öldürdünüz? Bu akşam 8 ailenin kucağına, milletin bağrına ateş düştü. Niçin? İşte burada daha büyük düşünmemiz, hesapların büyük olduğunu, bizzat Türkiye'nin üzerine olduğunu düşünmemiz gerekiyor. Türkiye'de her şey yolunda gidiyor. Benim açımdan iyi gitmiyor diyenlere saygı duyuyoruz, ama bakmanı isterim doğuya, batıya, Türkiye'nin bütün bölgelerine. Türkiye gerçekten olumsuzluklar içinde hayat veren yeşeren bir ülke. Bunların kıymetini bilmek için illa Tunus'tan Mısır'dan Yunanistan'dan Suriye'den bakmak gerekmez. Nimetin içerisinde nimetin kıymetini bilmek çok daha önemli. En büyük bela ırkçılıktır. Bunun sonu yoktur. İnsanları mezara kadar götürür. Evinde gönülde ayrıştırır.? diye konuştu.

Türkiye ve komşu ülkelerdeki olaylar sebebiyle insanın uykusunun kaçtığına dikkat çeken Bakan Çelik, insanlığın özünden saptığını ifade etti.

Türkiye'de antidemokratik uygulamaların bir bölümünü ortadan kaldırdıklarını ancak yapılacak daha çok iş olduğunu belirten Çelik, ?Haklıydık, haklıydınız ve bu haklar milletin talepleri gecikmeli de olsa geri döndü. Milletimiz nefes almaya başladı. O günlere bir daha dönmemek üzere temenni ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber