Burhaniye'de okulun yapımında yeni teknoloji

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz günlerde yıkımı gerçekleşen Hürriyet İlköğretim Okulu'nun, yeni teknoloji ile yapımına başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burhaniye Kaymakamlığı'nın kontrolünde yapılan okulun için kazılan temelde sıvılaşma riski bulunduğu için jet grout teknolojisi uygulanan temelin depreme dayanıklı hale getirildiği bildirildi. Sınıf yetersizliği yüzünden yıkılan 50 yıllık Hürriyet İlköğretim Okulu'nun yerine 24 derslikli yeni okul binası yapılırken kazılan temel de depreme dayanıklı hale getirildi. Burhaniye Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresinin projeyi birlikte götürdüğünü ve yeni teknoloji hakkında bilgiler veren İl Özel İdaresi Jeoloji Mühendisi Yatırım ve İnşaat Dairesi sorumlusu Ahmet Rıfat Başer, ?Hürriyet İlköğretim okulu inşaat teknolojisinde en üst nokta olarak kabul edilen Jet Grout teknolojisi ile yapılmaya başlandı. 12.50 metre derinliğe 60 santimetre çapında 128 adet sütun oluşturulacak. Okul inşaatı, depreme dayanıklılığı büyük oranda artıracak olan sistem ile yapılıyor. 24 derslikli okul binası bodrum ve zemin artı 3 kat olacak. Bu sistemde 200 bar basınçla toprak altına çimento ve su basılıyor? dedi.

Jet Grout sisteminin Balıkesir bölgesinde Edremit'te 2, Susurlukta bir olmak üzere 3 yerde uygulandığını bildiren Başer, sistemin Burhaniye de ilk olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber