Hem dolandırıcı hem defineci

Osmaniye'de vatandaşları dolandırdığı belirlenen bir kişi, 115 adet tarih eserle birlikte yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, son zamanlarda vatandaşları işe yerleştirme vaadi ile nüfus cüzdanı fotokopisi, resim ve sabıka kaydı ile birlikte bankaya kendisi tarafından yatırılmak üzere elden para isteyerek vatandaşları dolandıran A.D. (37) yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelinin üzerinde ve otomobilinde yapılan aramalarda, 115 adet küçük boyutlarda çeşitli dönemlere ait tarihi eser ile çok sayıda define haritası fotokopisi, gömü ve define bilgileri bulunan CD, çok sayıda kimlik fotokopisi, şahsi evrak ve resimler ele geçirildi.

Şüpheli şahsın üzerinden ele geçirilen ve dolandırıcılık olayının mağdurları olduğu tespit edilen vatandaşlara ait evraklardan telefon numaraları temin edilerek ulaşıldı. Yapılan görüşmede, şüphelinin bir vatandaşa araba satma vaadi ile bin 350 TL parasını, işe almak vaadiyle de bir kişinin 1 adet Cumhuriyet altınını dolandırdığı belirlendi.

GBT sorgusunda, "Dolandırıcılık, hırsızlık, 6136 S.K.M., tarihi eser kaçakçılığı ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet" gibi suçlardan toplam 6 adet suç kaydının olduğu tespit edilen şüpheli A.D. adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber