19 Eylül'de Başbakan tarafından imzalanan kararnameyle 36 il'e ek olarak Amasya ve Çorum'da bulunan polis ve askerlere terör tazminatı ödenecek

Haber Giriş : 29 Eylül 2003 03:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
19 Eylül'de Başbakan tarafından imzalanan kararnameyle 36 il'e ek olarak Amasya ve Çorum'da bulunan polis ve askerlere terör tazminatı ödenecek

Güneydoğu'daki 36 ilde görev yapan polis ve askerlerin haziran ayından beri alamadığı operasyon tazminatları geriye dönük olarak ödenecek. Terör tehdidindeki illere verilen operasyon tazminatına Çorum ve Amasya illeri de dahil edildi.

Doğu illerinde görev yapan güvenlik birimleri olağanüstü halin (OHAL) ilanıyla birlikte 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile operasyon tazminatı almaya başladı. Her altı ayda bir süresi uzatılan KHK'nın 6 aylık süresi geçen haziran ayında Bakanlar Kurulu'nca uzatılmadı. Bunun üzerine kişi başına yaklaşık 300 milyon lirayı bulan tazminatlar güvenlik birimlerinden habersiz bir şekilde kesildi. Tazminatların kesilmesi birçok polis ve askeri zor durumda bıraktı. Her ay bu parayı alacağını planlayarak hareket eden birçok güvenlik görevlisi paranın kesilmesiyle birlikte kredi kartı borcu ve taksitlerini ödeyemedi.

Operasyon tazminatlarının kesilmesi üzerine İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül harekete geçti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. Ancak Maliye Bakanı Unakıtan güvenlik birimlerine verilen tazminatları yüksek buldu. Maliye Bakanlığı'nca yapılan çalışmalar sonucunda 375 sayılı KHK'yı düzenleyen operasyon tazminatları ile ilgili esasları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 19 Eylül'de onayladı. Ancak Maliye Bakanı'nın muhalefeti sebebiyle güvenlik görevlilerinin aldığı tazminatlar bir miktar düşürüldü. Terör tehdidinde bulunan 36 ile ek olarak Amasya ve Çorum da bu kapsama alındı. Haziran ayında kesilen operasyon tazminatları önümüzdeki aydan itibaren geçmişe dönük olarak yeniden ödenecek.
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber