Burdur'da tarihi mozaiklerin tespit edilmesi için yüzey araştırmaları başladı

Burdur genelinde tarihi mozaiklerin tespit edilmesine yönelik yüzey araştırmaları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından izin verilen yüzey çalışmaları Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kontrolünde yapılacak.

Daha önce Prof. Dr. Thomas Corsten Başkanlığı'nda Bubon Antik Kenti, Kemer-Yeşilova arası alanda yüzey araştırması yapılarak toplanan seramikler analiz edildi. Turizm İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu yıl 12 kişilik bir ekiple yapılacak yüzey araştırmalarının Kibyra Antik Kenti hariç, Altınyayla, Gölhisar, Tefenni, Karamanlı, Kemer ve Yeşilova ilçelerinde yoğunlaşacağı bildirildi.

Bakanlık temsilcisi olarak Kahramanmaraş Müzesi Müdürlüğü Uzmanı Murat Kırbaş'ın görevlendirildiğini söyleyen Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, ?2013 yılında Tefenni, Karamanlı, Kemer ve Yeşilova'nın yüksek yerleşimlerine yoğunlaşılacak. 2013 yılına kadar yapılan çalışmalar bir monografide toplanarak 2014'de yayınlanması planlanmaktadır. Yüzey araştırmasının ilerleyen aşamalarında adları bilinen ancak yerleri bilinmeyen antik yerleşim yerler üzerinde durulacaktır. Yapılan çalışmalar yayın haline getirilerek bilim dünyasına ışık tutacak.? dedi.

Müdür Tanır, yapılan çalışmanın antik şehirleri belirlemede ve tarihe ışık tutmada önemli bir araştırma olacağını ifade etti. Daha önce yapılan kazı çalışmalarında Gölhisar ilçesindeki antik kent Kibyra'da Anadolu'nun en sağlam şekildeki en büyük mozaik yapısı ortaya çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber