Malatya'ya 212 araçlık otopark yapılıyor

Malatya Belediyesi tarafından adliye ve vergi dairesi yakınındaki alana yapılan 212 araçlık kapalı otoparkın inşaatı devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, otoparkın hizmete girmesiyle bölgede trafiğin rahatlayacağı belirtildi. Çevre yolunun alt tarafında inşa edilen otoparkın, 5 bin metrekarelik büyüklüğe sahip bulunduğu, 9 blok halinde yeraltına yapılan otoparkın tamamlanmasından sonra cadde üzerinin de toplu taşıma durakları olarak düzenleneceği kaydedildi. Otoparkın bir bölümünün defterdarlık ve adliyeye tahsis edileceği, otoparkın üzerinde toplu taşıma durakları olacağı bildirildi.

Açıklamada, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın değerlendirmesine de yer verildi. Çakır, çevre yolu alt geçitlerinin üzerini kapattıklarını anımsatarak, adliye ve vergi dairesi civarında otopark eksikliğinin fazlasıyla hissedildiğini, bu durumun trafiği de olumsuz etkilediğini belirtti. Bu nedenle buraya otopark yaptıklarını kaydeden Çakır, çalışmaların bitmesiyle şehir merkezinde trafiği olumsuz etkileyen otobüs ve dolmuş duraklarının bir kısmını buraya alacaklarını, bu sayede şehir merkezindeki trafikte bir miktar rahatlama olacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber