Cizre'de doktorun darp edildiği iddiası

Şırnak'ın Cizre ilçesi Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde görev yapan doktor Şenol Kıldacı'nın iki hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, yaşlı bir yakınlarını muayene etmek için hastaneye getiren C.A ile H.Ü, hastalarını muayene odasına geç aldığı gerekçesiyle sağlık çalışanı ve dahiliye uzmanı Şenol Kıldacı ile tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Kıldacı, C.A ile H.Ü ve ismi belirlenemeyen bir genç tarafından poliklinik odasında darp edildi.

Kıldacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir sağlık çalışanın bu muameleyi hak etmediğini ve bu tür olayları tasvip etmediğini ifade etti.

Olayın yaşandığı gün poliklinikte hasta muayene ederken iki kişi tarafından yaşlı bir hasta kadının getirildiğini ifade eden Kıldacı, "Herhangi bir muayene fişi de almadan, sıra beklemeden içeriyi girdiler. Ben de şuan mevcut olan hastanın muayenesi bitmeden başka hasta bakamayacağımı ve bir müddet yaşlı hastanın bekleyeceğini söyledim. Hasta yakınları bana 'hastaya bakmak zorundasınız' dedi ve bende bakacağımı ancak şuan içeride olan hasta ve sırada bekleyen hastalara öncelik vereceğimi söyledim. Bunun üzerine bu kişiler tarafından darp edildim. O sırada arkamdan genç bir çocukta bana saldırdı. Karakola gidip ilgili kişilerden şikayetçi oldum."

Hastane Başhekimi Necati Çalışkan ise saldırıyı kınadıklarını belirterek,

"İlgili yerlere bilgi verdik. Yaşanan olaydan sonra doktor arkadaşımıza destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Muhabir: Abidin Yel / Meral Özdemir

Yayıncı: Behçet Güngör

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber