Hatay'da uygulamalı girişimcilik eğitim programı başladı

Hatay KOSGEB İl Müdürlüğü, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerine yönelik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı" kapsamında girişimcilik eğitimine başlandığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 23:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nde

(ABİGEM) gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin hedef kitlesinin kendi işini kurmak isteyen gerçek kişiler olduğu, eğitimlerin genel katılıma açık olarak düzenlenebileceği gibi, genç girişimci, kadın girişimci ve üniversite öğrencileri gibi belirli bir hedef kitle grubuna yönelik olarak da yapıldığı belirtildi.

Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak için düzenlenen eğitim kapsamında yapılan protokolün amaçlarından birinin de bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin "KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine" başvurabilmelerini sağlamak olduğu kaydedildi.

Eğitim bitiminde katılımcılar KOSGEB tarafından onaylanmış olan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" katılım belgesi almaya hak kazanacakları belirtildi.

Doğu Marmara ABİGEM Direktörü Pınar Özbay'ın eğitmen olarak katıldığı, ilginin yoğun olduğu ve kursiyerlerin KOSGEB tarafından seçildiği eğitimin 10 Ağustos Cuma günü sona ereceği bildirildi.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç / Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Süleyman Tıraş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber