Bodrum'da 12 saattir devam eden yangın söndürüldü

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıçiflik beldesinde 12 saattir devam eden yangın söndürüldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Yalıçiftlik beldesi Çukurgöl Mahallesi Gıcık mevkiinde akşam saatlerinde birkaç noktadan çıkan yangın rüzgarın hızla büyüyerek devam ediyor. Gün batımına kadar havadan müdahale yapılan yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, çevre beldelerden ve Muğla'dan gelen itfaiye ekipleri ve AKUT ekipleri müdahale ederken, yangın Kisebükü, Meşelik, Dalgın mevkilerine de sıçradı. Arazinin sarp ve engebeli olması ekiplerin işini zorlaştırırken, iş makinalarıyla yollar açılarak yangını söndürme çalışmaları yürütülmeye çalışıyor. Köylüler de zeytinliklerinin bulunduğu arazilerinin yanışını endişeli gözlerle izliyor. Binlerce ağacın kül olduğu orman yangınında 3 itfaiye aracı ise rüzgarın bir anda ders esmesiyle birlikte yangının ortasında kaldı. Son anda kurtulan raçın içinde bulunan 6 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yangında 2 yazlık evin ise tamamen yandığı bildirildi. Gittikçe büyüyen yangının ise halen sürdüğü ve konturol altına alınamadığı öğrenildi. Gazetecilerin yangın yerine ulaştığında Akut ekipleri tarafından uyarılarak yangın yerinde uzaklaştırılmaları istendi. Yangının 5 dakika içerisinde araçların bulunduğu bölgeye kadar ulaşacağını belirten Akut ekipleri ?Bizim arkadaşlarımızda ekibimizde aşağıda yangın hızla bulunduğumuz bölgeye doğru geliyor. Buraya ulaşırsa bizlerde burayı terk edeceğiz?dedi.

Öte yandan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, olay yerine gelerek incelemeler bulundu. Gödekmerdan gazetecilere yaptığı açıklamada Yangının henüz konturol altına alınamadığını belirterek ?Yangın devam ediyor. Çok güçlü bir rüzgar var. Yangın henüz konturol altına alınamadı. Bütün arozözlerimiz, bütün iş makinelerimiz, Kurum ve kuruluşlarımızın iş makineleri ve askeriye yangına müdahale ediyor. Yangın iş makinaları ile konturol altına alınmaya çalışılıyor. Havanın karaması ile birlikte hava unsurlarımız uçak ve helikopterlerimiz yangın söndürme çalışmalarını bıraktılar. Sabahın ilk ışıklarına kadar hava unsurlarımız görev yapamayacak. Çok güçlü bir rüzgar var. Rüzgar bizim işimizi zorlaştırıyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda kaç hektar olduğunu bilemiyorum ama bayağı ciddi bir oranda yangınımız var. Yangında tek tesellimiz can kaybının olmaması. Yerleşim yerlerine yangının ulaşmaması, yerleşim yerlerinde de tetbir aldık o bölgelerde de ekiplerimiz çalışıyor. Köylerimize yangın ulaşırsa köyleri tahliye edeceğiz. Birkaç aracımız yangının içerisinde kalmıştı ama kısa sürede kurtardık. Araçlarımızda henüz bir hasar yok. Yangının büyümesiyle arazide bulunan 2 tane yazlı ev yandı. İçerisinde kimsenin olmadığı da tespit edildi?dedi.

BODRUM'DAKİ ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece boyunca devam eden orman yangını havanın aydınlanmasıyla yeniden başlatılan çalışmalarla kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın saat 06.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılay ve Akut ekibinin de bulunduğu bölgede havadan ve karadan soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber