Gaziantep'de şiddet gören 411 kadın Kadın Sığına Evi'ne başvurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Kadın Sığınma Evi'ne, Temmuz ayı itibariyle 411 kadın başvuru yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 2011 yılının Nisan ayında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyete geçen 20 kadın, 20 çocuk ve 1 engelli odası ile toplam 41 kişi kapasiteli Kadın Sığınma Evi'ne bugüne kadar 411 kadın başvurdu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Daire Başkanı Muhtar Akyol yaptığı açıklamada, Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Şiddet Hattı'na yapılan başvuruların inceleme ve değerlendirmelerinin ardından 72 kadının belli periyotlarda Kadın Sığınma Evi'nde barınmasının sağlandığını, Temmuz ayına kadar da Alo Şiddet Hattı'nı 212 kişinin aradığını belirtti. Akyol, ?Kadın sığınma evleri, şiddete maruz kalan ya da risk altındaki kadınların, çocukları ile birlikte şiddetten uzak, güven içerisinde kalabilecekleri kuruluşlardır. Kadınların daha güvenli bir ortamda barınmasını amaçlayan bakanlık, yerel yönetimler aracılığıyla kadınları koruma altına almayı ve kadının güçlenmesine aracılık etmek istiyor.? dedi.

Bu çerçevede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kadın sığınma evleri oluşturduklarını ifade eden Akyol, ?Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kadın Sığınma Evi'nde, kadınların rahat bir ortamda günlük yaşamlarını sürdürebilecekleri bir sosyal merkez inşa ettik. Kadın Sığınma Evi'nde uzman personeller görev yapıyor ve tüm giderleri Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanıyor. Şiddete maruz kalan kadınlarımıza destek oluyoruz. Onların sorunlarına modern tekniklerle çözüm aramak amacı ile hizmet vermekteyiz.? diye konuştu.

Akyol, kadın sığınma evlerine müracaat etmek isteyenlerin Kadın Danışma Merkezi ve Alo Şiddet hattı olan 444 17 01 numaralı telefondan bu merkezlere ulaşabileceklerini hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber