Gediz'de iş imkanı olmayan 12 kişiye sığır ve koyun desteği

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, iş imkanı bulunmayan 12 kişiye koyun ve sığır desteği sağlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gediz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanı Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların gelir elde edebilmelerini sağlamak ve iş imkanı sunmak amacıyla vakıf tarafından uygulanan hayvancılık projeleri kapsamında, Üzümlü Beldesinde ikamet eden 9 vatandaşa 20'şer koyun ve 1'er adet koç, Yenigüney ve Vakıf Köyleri ile Yunuslar Beldesinde ikamet eden 3 vatandaşa da 3'er adet holstein ırkı gebe düve dağıtıldığını söyledi.

Teslim edilen hayvanlar için 1 yıllık hayvan hayat sigortası yaptırıldığını, ayrıca proje yararlanıcısı vatandaşlara toplam 26 bin 250 kilogram hayvan yemi desteği sağlandığını belirten Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, tamamen faizsiz 6 yıl 6 eşit taksit şeklinde geri ödemeli olarak gerçekleştirilen projelerin ilk iki yılının ödemesiz olduğunu, projelerin toplam maliyetinin ise 180 bin lirayı bulduğunu ifade etti.

Kaymakam Çorumluoğlu, "Köylerde iş imkanı ve sermayesi bulunmayan vatandaşlarımıza, gerçekleştirdiğimiz projelerle sosyal güvence ve iş sağlıyoruz.

Son projelerimizle 12 köylümüz kendi alanında iş imkanı elde etti. Vakfımızın bu tür çalışmalara daha fazla ağırlık verecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber