Batmanlı 9 yaşındaki zeki çocuk

Batman'da yaşayan 9 yaşındaki Seyfullah Binay, yaşına rağmen yaptıklarıyla takdir topluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Binay, girdiği SBS sınavında Türkiye birincisi oldu, 2 ayda Kuran-ı Kerim'i hatim etti, camide ezan okuyup yaşıtlarına da imamlık yapıyor.

Belde Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Emin Binay'ın 9 yaşındaki oğlu Seyfullah Binay ilköğretim okulu 3.sınıf öğrencisiyken girdiği Seviye Deneme Sınavı'nda (SBS) Türkiye birinciliğini elde etmeyi başardı.

Arkadaşları arasında takdir toplayan Seyfullah Binay, gittiği yaz Kuran kursunda da öğrendiği Kuran-ı Kerim'i 2 ay içinde hatim etti. Öğle saatlerinde ikindi namazına müteakip camiye giden Seyfullah Binay burada ezan okuyup yaşıtlarına da Kuran-Kerim dersi verip aynı zaman da yine yaşıtlarına imamlık yapıyor. Seyfullah Binay, televizyon kanallarında Kuran-ı Kerim okunan programlardan etkilendiğini ve Kuran okumaya heveslendiğini söyleyerek, ?Türkiye deneme sınavında 1 nci oldum. Zaman zaman camide arkadaşlarıma imamlık yapıyorum. Kuran-ı Kerim dersi veriyorum. Amacım iyi bir hafız olmaktır? dedi.

Seyfullah Binay'ın babası Mehmet Emin Binay, Seyfullah'ın çok başarılı olduğunu hem okulda hem özel hayatta başarı göstermesi kendilerini gururlandırdığını belirterek, ?Oğlum diğer yaşıtlarına göre daha üstün bir zekaya sahiptir. Kuran-ı Kerim'i 2 ayda hatim etti. Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayatını ezbere biliyor. Bir çok Kuran süresini ezberlerdi. Mahalle ve okuldaki arkadaşlarına örnek oluyor. Bunun iyi bir hafız olmasını istiyorum? dedi.

9 yaşındaki Seyfullah'ın arkadaşları ise Seyfullah'ın çok yetenekli olduğunu dile getirerek, ?Yeteneklerini fark ettik hem derslerinde, hem Kuran-ı Kerim'de ve birçok özelliği ile bizden daha zekidir? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber