Çaykur, izinsiz eyleme katılan işçisinin iş akdini feshetti

Çaykur, 28 yıllık işçisi Metin Posta'nın iş akdini, izinsiz eyleme katıldığı ve Çaykur'u rencide edici konuşma yaptığı gerekçesi ile feshetti. Karara itiraz eden Posta, Rize İş Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'de, Mayıs ayında başlayan yaş çay kampanyasının ardından bir grup üretici, çayda uygulanan kotaya tepki göstererek, çeşitli eylemlerde bulunmuştu. Çay-Sen üyesi ve Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖDP) Partisi Yönetim Kurulu Üyesi olan Metin Posta da Pazar ilçesinde yapılan çay eylemlerine katılarak basın açıklaması yapmıştı. Posta'nın, izinsiz eyleme katıldığı ve Çaykur'u rencide edici konuşma yaptığı gerekçesi ile 4 Temmuz 2012 tarihinde ihbarsız ve tazminatsız olarak iş akdi feshedildi.

Duruma tepki gösteren Posta, "İzinsiz ve mazeretsiz iki gün izne gelmediğim gerekçesi ile hakkımda soruşturma açılarak iş akdi feshedildi. Ancak ben 21 Mayıs tarihi itibariyle 4 gün ücretli izin kullanma talebinde bulunmuştum. Dilekçem olur verilerek müdürlük makamına havale edilmişti. 28 yıllık işçiyim uzun süre sendika yöneticiliği yapmış birisi olarak işyerini izinsiz ve mazeretsiz olarak terk etmenin yasal olmadığını bilen bir kişiyim. 28 yıllık işçilik hayatımda 1 saat izinsiz olarak işyerini terk etmedim.? dedi.

Posta, haksız yere iş akdinin feshedildiği gerekçesi ile Çaykur Genel Müdürlüğü aleyhinde ve resmi izin dilekçesinin üzerindeki olur yazısını sildiği iddiası ile G.Z hakkında Rize İş Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulundu.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu da, Posta'nın katıldığı eylemlerde kurumu rencide edici söylemlerde bulunduğu için iş akdinin feshedildiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber