Afad'dan 'sağanak yağış' ile ilgili açıklama

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Samsun ve civar illerdeki yaşanan sağanak yağışlara ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, "7 Ağustos 2012 tarihinde başta Samsun ili olmak üzere civar illerde yaşanan sağanak yağışlar nedeniyle Başkanlığımızın koordinesi ile arama-kurtarma ekipleri teyakkuza geçirilmiştir. Samsun ili Atakum ilçesinde sağanak yağışlara bağlı olarak çok sayıda konutta su baskınları yaşanmış, mahsur kalan 32 vatandaşımız AFAD ekiplerince kurtarılmıştır. Yaralı olarak kurtarılan 1 vatandaşımız hastaneye sevk edilmiştir. Samsun il ve ilçelerinde sağanak yağışların devam edeceği bilgisinin alınması üzerine, muhtemel sel felaketlerine karşı takviye olarak bölgeye Ankara Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ile Amasya ve Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri'nden yeterli sayıda dalgıç ve arama kurtarma personeli ile

motopomp, bot, kurtarma aracı ve diğer gerekli teçhizat sevk edilmiştir. Ayrıca Başkanlığımız tarafından Sinop ve Ordu Valilikleri de sağanak yağmur ve olası su baskınlarına karşı gerekli tedbirleri almak konusunda uyarılmıştır. Bölgedeki yağış durumu ve olası su ve sel baskınları AFAD Başkanlığı tarafından 7/24 izlenmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber