Çanakkaleli muhasebeciler eğitimden geçecek

Çanakkale'de serbest muhasebeci mali müşavirlerin hizmet kalitesinin arttırılması için 'Excel eğitimi' projesinin açılış töreni yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Fakültesi'nde yapılan açılışta Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Hakkı Alacaoğlu, ÇOMÜSEM Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mülayim Güre ve Okt. Çiğdem Cesur ve GMKA Çanakkale Büro Sorumlusu Recai Başaran da hazır bulundular. Çanakkale SMMMO Başkanı Alacaoğlu, "Eğitimin üyelerimize büyük katkısı olacağına inanıyorum. Ayrıca üniversitemizin imkanlarını kullanarak bu eğitimi almak ve eğitim sonunda üniversitemizden katılım belgesi alacak olmak üyelerimize çok şey katacaktır. Bu eğitimlerin herkes için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ÇOMÜSEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mülayim Güre ise, "Sürekli Eğitim Merkezi olarak Çanakkale halkına ve kurumlarına daha yakın olmaya çalışıyoruz. Üniversitemizin nitelikli insan gücünü ve teknik imkanlarını halkımızla paylaşmak istiyoruz. GMKA'nın teknik destek programı bu amaç için oldukça uygun. Bundan sonra da ÇOMÜSEM olarak yeni eğitimler vermeye, Kalkınma Ajansı ile beraber çalışmaya gayret göstereceğiz" diye konuştu.

GMKA Çanakkale Büro Sorumlusu Recai Başaran ise ajans olarak teknik destek programında yeterli bütçelerinin olduğunu, yeni projeler beklediklerini söyledi. Son zamanlarda özellikle turizm ve yabancı dil alanlarında eğitimler için teklifler gelmeye başladığını belirten Başaran, son olarak 2012 yılı doğrudan faaliyet desteği programı kapsamında "Çanakkale Bölgesinin İstihdam, Yenilikçilik ve Girişimcilik Kapasitesini Geliştirmeye Yönelik Teknopark Yerleşke İhtiyaçlarının Fizibilitesi" projesinin ÇOMÜ ile birlikte yürütüleceğini belirtti.

Çanakkale SMMMO'na kayıtlı 52 kursiyerin katılacağı eğitimler 2 ayrı bilgisayar sınıfında yapılacak. Kursun eğitmenliğini ise Enformatik Bölümü Okutmanlarından Okt. Cumali Yaşar ve Okt. Zafer Karadayı yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber