Çöplükte onlarca köpek ölüsü bulundu

Antalya'nın Alanya ilçesinde sokak hayvanlarına barınak yapmak için arazi arayan hayvan severler, çöp poşetleri içine konulmuş 40'a yakın köpek ölüsüyle karşılaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gördükleri manzara karşısında dehşete düşen hayvan severler, "Bu hayvanları öldürüp buraya atanlar ortaya çıksın" dediler.

Alanya'da bir grup hayvansever, sokak hayvanları için yeni barınak yeri yapmaya karar verdi ve arazi aramaya başladı. Demirtaş kırsalında arazi bakan hayvanseverden Tülay Avcı, Hülya Altay ve Vildan Yazar, beldenin çöplüğünde onlarca köpek ölüsü ile karşılaştı. Yaklaşık 40 köpek ölüsünün çöpe atıldığını söyleyen hayvanseverler, gördükleri manzara karşısında dehşete düştü.

Çöplüğe atılan poşetlerin içinden bir bir ölü hayvanları çıkaran hayvan severler, gözyaşlarını tutamadı. Hülya Altay, "Burada arazi ararken tesadüfen köpek ölüleri ile karşılaştık. Güneşten erimişlerdi. Burası hayvan barınağanın çöplüğü ve muhtemelen burada ölen köpekler. Hayvanlar için kullanılan enjektörler ve ilaçlar bulduk. Hatta ölü köpekleri tavuklar yiyordu" dedi.

"HESABINI KİM VERECEK?"

Hayvanların hastalık sonucu veya uyuşturularak ölebileceğini ifade eden Vildan Yazar, "Ancak ölü köpeklerin böyle çöplüğe atılmaması lazımdı. Burda onlarca canlı köpek başıboş dolaşıyor. Hastalık onlara da bulaşabilir. Diğer türlü öldürülmüş de olabilirler. Bunun hesabının insanlık namına sorulması lazım. Bulduğumuz malzemelere bakılırsa köpekler barınaktan getirilerek buraya atılmış" dedi.

Tülay Avcı, "Köpekler ölmüş yada öldürülmüş olabilirler. Barınak boşaltılsın diye de öldürülebilir. Bu bize göre katliam sayılıyor. Eğer bu kadar köpek hastalıktan dolayı ölmüşse, hastalık raporlarını görmek istiyoruz. Bu manzara karşısında çıldırdık. Etrafımızda onlarca canlı köpek var. Bu köpekler ne yiyor, ne içiyor bilmiyoruz. Uygunsuz bir şekilde köpek ölüleri atılamaz. Havanseverleri ve yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber