Balıkesir'de bu yıl 4 bin 446 çocuk okulla tanışacak

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, yeni 4+4+4 sistemi kapsamında bu yıl ilk, orta ve liselerde eğitim öğretim döneminin 17 Eylül 2012 tarihinde başlayacağını belirterek, ilin 193 bin öğrenci ve 13 bin öğretmenle hazır olacağını söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın, yeni dönemde sadece merkezde 4 bin 446 öğrencinin okulla tanışacağını aktardı.

2012-2013 eğitim öğretim yılında başlayacak 4+4+4 sisteminin eğitimi kökten değiştirdiğini belirten İl Müdürü Aydın, aksaklıklar yaşanmaması için çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti. Önceki sistemde 6 yaşını, yani 72 ayı dolduran öğrencilerin okula gitmeye başladığını kaydeden Aydın, yeni sistemle ise 66 ayını dolduran, yani 5 yaşındaki çocukların okula başlayabileceğini aktardı. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın, müfredatın ve ders saatlerinin de değiştiğini bildirdi. Önceden öğrencinin haftada 30 saat ders gördüğünü hatırlatarak, "Örneğin 1. sınıftaki öğrenci de 30 saat ders görüyordu, 8. sınıftaki de. Yeni sistemde 1. sınıfların ders saatleri düştü. Daha fazla oyun ve zihinsel gelişim ağırlıklı dersler geldi. Okulu sevdirici dersler geldi. Ondan sonra ders programları hızlandırılıp sıklaştırılmaya başlanacak. Ortaokulların ders saatleri de 36'ya çıktı.? dedi.

'İL GENELİNDE 11 OKULUN İNŞAATI SÜRÜYOR'

Yeni eğitim sistemiyle ilköğretim okullarının da ikiye ayrılarak ilkokul ve ortaokul yapıldığını söyleyen İbrahim Aydın, ?Balıkesir genelinde 193 bin öğrenci ve 13 bin öğretmenimiz var. Bunlar geçen yılın rakamları, tayin dönemi olduğu için öğretmen sayısının artacağını düşünüyoruz. Bazı branşlarda öğretmen sayımız fazla, bazı branşlarda ise telafi edemeyeceğimiz bir durum yok. Yapımı devam eden 11 okulumuz var. Fahri Kiraz ve Mehmet Akif okulları bu yıla, diğer okullar ise gelecek yıla yetişecek.? diye konuştu.

Her eğitim öğretim dönemi başında yaşanan kayıt parası problemine de değinen İl Milli Eğitim Müdürü Aydın, kayıt parası isteyen okul yöneticileri hakkında soruşturma açılacağını söyledi: ?Kayıtlar, e-okul üzerinden otomatik olarak yapıldı. Kesinlikle ve kesinlikle hiçbir okul müdürü, yönetimi veya aile birliği kayıt parası almayacak. Bu konuda çok kararlıyız. Sayın Bakanımız'ın da ısrarla üzerinde durduğu konu bu. Bize kayıt konusunda şikayet gelirse soruşturma açarız. Bir okul, hem öğrenci hem de velimizin severek gitmesi gereken bir yer. Beş ya da on yıl önceki durumda değiliz artık. Okullarımızın eksikleri yok denecek kadar az. Okullarımızın hem fiziki hem personel hem de destek personeli bakımından desteği var. Elektrik parasından yakacağına kadar her türlü yardımları yapılıyor. Gündelik giderleri de var, bazen kapı kolu, bazen ampul. Bunların çözümü, kayıt zamanında öğrenciler gelirken olmamalı. Bu eksikler, velilerin kendi istedikleri desteklerle giderilecek.?

Balıkesir merkezde iki imam hatip ortaokulunun bu dönem eğitim öğretime başlayacağını da duyuran Aydın, merkezde bulunan imam hatip lisesi bünyesinde ortaokul açıldığını söyledi. Aydın, "Ayrıca Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu da imam hatip ortaokuluna dönüştürüldü. Bu okullara kayıt almaya başladık. Toplam iki imam hatip ortaokulumuzda, 250 öğrencimiz okuyabilecek. Daha önce ortaokulu bitiren öğrencilerimizin yüzde 85'i liseye gidiyordu. Bu sene lise zorunlu olduğundan hepsi gidecek. Bunun fiziki yapısını da hazırladık.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber