Esnaf, sıcaklarda ASKİ'nin şebeke sularıyla serinliyor

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Ramazan ayı, Ankara'da esnafı sıkıntıya sokuyor. 35-40 dereceyi aşan sıcaklarda ocak başında çalışanlar, şebekeden akan serin sulara yöneliyor. Şebeke suyunun serin olması buzdolabı ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ)'nin Ankara'ya verdiği şebeke sular serinliği ile dikkat çekiyor. Mevsim normallerinin üzerindeki 40 dereceye ulaşan sıcaklardan bunalanlar, 20 derece civarındaki şebeke suları ile serinliyor. ASKİ yetkilileri, yaz aylarında şebeke sularının 20 derece civarında olduğunu belirterek, bu durumdan vatandaşın memnun olduğunu kaydetti.

Sıcaklarda döner ocağı önünde çalışan döner kalfası Deniz Poyraz, ?Çok zor bir meslek dönercilik, iyi ki okumuşum. İnsanlar şu an tatil yaparken biz şu an sıcakta tezgâh önünde durarak bunalıyoruz.? dedi. Serinlemek için şebeke suyunu kullandığını belirten Poyraz, suyun kendisini çok rahatlattığını ifade etti. Kızılay esnafından İsmail Çay ise suyun 20 derece olmasının kendileri için rahatlatıcı olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber