Demirtaş Meydanı'na yeni cami

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, meydan düzenlemesi kapsamında yeri değişecek olan Demirtaş Camii'nin yeniden inşası için destek sözü verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi Belediyesi tarafından sürdürülen planlı şehirleşme uygulamasının örnek bölgelerinden biri Demirtaş'ta, mahallenin çehresini değiştirecek yatırımlar hız kesmeden sürüyor. Osmangazi Belediyesi tarafından projelendirilen Demirtaş Meydan Projesi'nde, kamulaştırma ve yıkımlar devam ederken, meydandaki caminin yıkılarak yeni bir cami yapılması içinde çalışmalar başladı.

Düzenlemesi kapsamında yıkılacak caminin yeniden yapılması için kurulan Demirtaş Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne ilk bağışı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptı. Sembolik olarak yardım kampanyasını başlatan Başkan Dündar, şunları söyledi: ?Demirtaş'ta en önemli ihtiyaçlardan biri olan meydan düzenlemesini bu çerçevede projelendirdik ve uygulama aşamasına geldik. Bu alanda yapılacak çalışmalarla meydan hem genişleyecek hem de düzenleme ile bir cazibe merkezi haline gelecek. Meydan çalışmaları kapsamında mevcut camimizi yıkıp, yine meydana bakacak karşı bölgede yeni cami yaptırılacak. Projeleri hazırlanan camiye, Osmangazi Belediyesi olarak biz de destek olacağız. Böylece sağlıklı bir gelişim yaşayan Demirtaş'ta, vatandaşlarımız mimari özellikleri olan camisi, hizmet binası ve güzel bir meydana kavuşmuş olacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber