İki evladını PKK'ya kaptıran aile ilgisizlikten şikayetçi

Diyarbakır Lice'de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan üç askerden hala haber alınamıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçırılan askerlerden Reşat Çeçan'ın ailesi, geçen yıl da 16 yaşındaki oğulları Osman Çeçan'ın PKK tarafından zorla dağa götürüldüğünü hatırlatarak, yetkililerden oğullarının kurtarılması için yardım istiyor.

Diyarbakır-Bingöl kara yolunda 3 gün önce yol kesen PKK'lı teröristler, izin dönüşünde bulunan askerlerden Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan'ı yanlarına alarak gözden kayboldu. Kaçırılan Mehmetçikten haber alınamıyor. Örgütün elinden çocuklarını kurtarmak için gece gündüz çaba gösteren aileleri en çok da yetkililerin ilgisizliği üzüyor.

Reşat Çeçan'ın kardeşi Osman Çeçan'ın (16) geçen yıl Aralık'ta kandırılarak dağ kadrosuna gönderildiği ortaya çıktı. Ailenin rızası dışında zorla dağa götürülen Osman'ın acısını henüz unutmayan Çeçan ailesi şimdi de izin dönüşü birliğe gittiği sırada kaçırılan çocukları Reşat Çeçan'ın acısı ile yıkıldı.

Çocuklarının 3 gün önce kaçırıldığını hatırlatan acılı aile, yetkili bir ağızdan bir telefon bile gelmediğini, bir polisin, bir askeri yetkilinin evlerine ayak basmadığını belirterek, ilgisizliğe sitem etti. Diyarbakır jandarma Alay Komutanlığına gittiklerini belirten acılı baba Cemal Çeçan, muhatap bulamadıklarını dile getirdi. Ardından İnsan Hakları Derneği ve Mazlum-Der ile görüşmeler yaptığını aktaran Çeçan, oğlunun serbest bırakılması için her şeyi feda etmeye hazır olduklarını söyledi. İki acıyı art arda yaşayan Çeçan ailesinin en büyük temennisi ise 30 yıldır süren olayların bir an önce sona ermesi.

KAÇIRILAN ASKERİN ANNESİ: RAMAZAN HATIRINA BU ATEŞİ SÖNDÜRÜN

Kaçırılan askerin annesi Fatma Çeçan süren savaşa anlam veremediğini söyledi. Bir evladı zorla dağa götürülen, bir evladı ise terör örgütü tarafından kaçırılan acılı anne, ?Hayırlı bir barış istiyoruz? diyerek silahların bir an önce susturulmasını istedi. Anne Çeçan, göz yaşları içinde şunları söyledi: ?Devlet büyüklerimden rica ediyorum, ellerinden öpüyorum bu sorunu çözsünler. Bu mübarek günler hatırına bu ateşi sündürün.?

Baba Cemal Çeçan da yetkililerin neden ilgisiz kaldığını sorarak şöyle konuştu: ?Oğlum kaçırılmış, bizim haberimiz yok. Hiçbir yetkili çıkıp da bize haber vermeye tenezzül etmiyor. Biz televizyonlardan öğreniyoruz oğlumun kaçırıldığını. Araştırmalarımızı kendi imkânlarımızla yapıyoruz. Bir yıl önce dağ kadrosuna götürülen oğlumdan haber alamadım. Şimdi de bu gitti. Ben devletime güveniyordum, ama şimdi kalbim kırık. Bu savaşın son bulmasını istiyorum. Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir aracı olabileceklerini belirtiyor. Başbakan'ın bu çağrıya kulak vermesini istiyorum. Ciğerim yanıyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber