Yeşilçam'ın 'Şişko Nuri'si, 62 yıllık yaşamını kitaplaştıracak

Türk sinemasının Yeşilçam furyası dönemindeki birçok filmde rol alan ve toplumda Şişko Nuri diye bilinen Sıtkı Sezgin, hayatını anlatan kitap yazmaya karar verdi. Acı tatlı bütün hatıraları, yaşadıklarını ve bilinmeyen yönlerini anlatacağı kitabında huzur evi günlerine de yer verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzur Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayatını sürdüren Sezgin, kendisini ziyarete gelen sevenleriyle hasret gideriyor. Boş oturmayı sevmeyen 62 yaşındaki sanatçı, sinemadan uzaklaşmasına rağmen kurduğu küçük tiyatro ekibi ile çocukların gönlünü fethetmeye devam ediyor. Sanat yaşamı boyunca özellikle çocuklara güzel mesajlar vermeyi seven Sezgin, gençlere de önemli öğütler veriyor. "Gençken birikim yapacaksınız ki yaşlılıkla kullanacaksınız." diyen tiyatro sanatçısı, şimdi de hayatını kaleme almaya hazırlanıyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret eden Sıtkı Sezgin, hayatının kitabını yazmak için Başkan Yılmaz'dan destek istedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise usta sanatçıya destek sözü verdi.

İlk kez Orhan Günşıray ile Filiz Akın'ın 'Oğlum Oğlum' filminde oynayan sanatçı Sıtkı Sezgin, daha sonra da 'On Küçük Şeytan', 'Pamuk Prenses Yedi Cüceler', 'Sihirli Cüceler', 'Bağrımdaki Ateş', 'Hesap Günü', 'Adile Teyze, Kiralık Ev', ?Sezerciğin 'Öksüzler' gibi 300 filmde rol aldı. Filmlerde oynadığı dönemlerde birikim yapamamanın sıkıntısını çektiğini ifade eden sanatçı, "Gençken bir kenara birikim yapacaksınız, yaşlılıkta da o birikimden faydalanacaksınız. Ama biz birikim yapamadık. Çünkü kazancımız yoktu. Kafa rollerde oynayanlara iyi para veriyorlardı, karakter oyuncu olan bizlere aldığımız kostüm parası, yol parası, yemek, yol harcırahı ile ancak kıt kanaat geçiniyorduk. Ama Yeşilçam'daki görevimizi de seve seve yapıyorduk. Hayatımı dolu yaşadım. Şimdi de 62 yıllık yaşantımı kitaplaştıracağım. Sayın Başkanıma desteklerinden dolayı teşekkür ederim.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber